Barnefar krever at mor må levere til samvær

Publisert: 06.10.2020

Kan barnefar kreve at mor med baby på 4 mnd skal kjøre til han for samvær når det er 40 min å kjøre en vei? Har lest at FOSAP ikke anbefaler dette før barnet er minst 6 mnd. Kan han kreve det etter 6 mnd? Vi har aldri bodd sammen. Han gjorde det slutt da jeg var 14 uker gravid. Han ble sint fordi jeg sa jeg ville beholde barnet. Er det slik at jeg må sette fot i hans hus igjen da ettersom jeg opplevde å få mye kjeft der og det vil bli ubehagelig å være der alene med han og en liten baby.

Svar:

I utgangspunktet er det den samværsberettigede (far i din sak) som er ansvarlige for transport i tilknytning til samvær. Han vil kunne kreve utgiftsdekning( basert på den respektives inntekt), men ikke at du fysisk medvirker under transport ved samvær. Spørsmålet blir jo da om du synes det er ok at barnet transporteres av far.

Dersom du er usikker på hva som er best for barnet vil jeg uansett anbefale deg å kontakte familievernkontoret. De vil da kunne innkalle dere begge til mekling å være behjelpelig med å finne frem til hensiktsmessige løsninger.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: