Barnefar leverer ikke tilbake klær etter samvær

Publisert: 26.11.2020

Jeg og barnefar har 60/40 samværsavtale satt av tingretten. Far betaler bidrag. Problemet er at han kontinuerlig nekter å levere tilbake klær etter samvær, men påstår i sms-utvekslinger at han har levert tilbake klær og utstyr. Jeg vurderer å få en advokat til å sende far et brev om dette, men er usikker på hva advokaten eventuelt kunne ha skrevet. Er det noe vits i å kontakte advokat i dette tilfellet?

Svar:

Jeg tror det er lite å oppnå ved å bruke advokat i forhold til en slik problemstilling. Det hender selvfølgelig at enkelte tar det mer på alvor når det kommer fra en advokat, men det kan jo også føre til en eskalering av konflikten.

Kanskje du kan prøve å ha en rutine der du dokumenterer det som leveres med barnet, f. eks. et bilde som viser hva som ble overlevert. Dog må dette gjøres uten at barna oppfatter konflikten mellom dere som foreldre. Alternativt går det an å kontakte familievernkontoret for mekling slik at man kan få innspill til hvordan det kan gjøres på en måte som sikrer prosessen. Det er ofte en fordel å koble på en 3. person slik at begge parter føler et ansvar.

Når det er sagt så vil det selvfølgelig også kunne bidra med advokatbistand, men jeg ville kanskje forsøkt de nevnte forslag først.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: