Boligselger har ikke fortalt om lekkasje på bad

Publisert: 27.10.2020

Ett år etter jeg kjøpte borettslagsleilighet får jeg beskjed om at badet lekker ned i badet i etasjen under. Blir informert om at dette er en gammel sak hvor selger bevisst har fortiet at badet er lekk for det var samme type lekkasje fra badet i 2017. Selger fikk pålegg om å reparere badet men nektet og valgte i stedet å selge boligen. Boligselgerforsikringsselskapet har tilbudt 25 % av kravet mitt som ikke dekker skadene hos naboen en gang. Hva kan jeg gjøre – føler meg lurt!

Svar:

Om boligselgersforsikringsselskapet tilbyr 25 % av kravet vil jeg anbefale at du søker bistand hos en erfaren eiendomsadvokat.

Vanligvis vil et forsikringsselskapet avvise ethvert ansvar i en slik sak. Om forholdene er slik du beskriver så er det klart at du har krav på å bli holdt skadesløs for noe økonomisk tap i form av utbedringskrav, utgifter med mer.

Du har definitivt en god sak. Jeg antar at du har en rettshjelpsforsikring som dekker bistand til advokat og sakkyndige gjennom innboforsikringen eller en annen forsikring.

Med vennlig hilsen, advokat Stig Rune Østgaard

Del denne artikkelen: