Bruk av fri rettshjelp etter mobbing

Publisert: 14.02.2018

Jeg ble utsatt for solid mobbing og trakassering under barndommen da jeg gikk på ungdomsskolen. Lurer på hvordan jeg går fram for å saksøke skolen/kommunen for å ikke ha forhindret dette? Ble også forsøkt drept av flere personer under den samme tiden. Dette skjedde fire ganger, og jeg har vitner på at det skjedde. Lurer også på om jeg kan bruke fri rettshjelp? Har ikke god inntekt da jeg sliter veldig mye med angst og sinne etter dette.

Svar:

Saker som dette er i utgangspunktet svært tunge saker. Et meget viktig forhold vil ofte være om skolen/kommunen er gjort kjent med den faktiske situasjonen. Om dette er tilfellet snur nemlig bevisbyrden og skolen/kommunen må bevise at du hadde en fin skolesituasjon.
Dette høres ut som en sak du absolutt bør få utredet faktisk og juridisk.
Om du er alene og har en brutto inntekt på max ca kr. 250.000,- pr år, vil du mest sannsynlig få innvilget fri sakførsel.
Om du har en bolig-/ innboforsikring, vil du også mest sannsynlig få dekket ca kr. 100.000,- under dennes rettshjelpdekning når det oppstår tvist i saken, mot en egenandel på ca kr. 25.000,- ink. mva.

Med vennlig hilsen, advokat Bjørn M. Brauti

Del denne artikkelen: