Datter ønsker ikke samvær hos far

Publisert: 13.04.2021

Jeg sliter litt. Har en jente på 9 år som helst vil bo hos meg fulltid (mor) og av og til hos far. Vi har 50/50 ordning. Og er veldig gode venner. Men med at hun må bytte hjem annen hver uke av og til hver 3 uke sliter på henne. Hun føler hun blir tvunget til å være hos far og da koser hun seg ikke hos han. Prøver å forklare dette til far men da blir han dramatisk. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil jo det beste for min datter.

Svar:

Det er alltid vanskelig å reise denne type spørsmål når man er gode venner og har et godt samarbeid. For datterens deres er det naturligvis en stor fordel at dere er venner og har en god tone dere imellom.
Dersom du opplever at dagens ordning ikke er til det beste for datteren deres så ville jeg bestilt en time ved familievernkontoret. Du bør da avklare med far at datteren deres kan snakke med mekler slik at hun kan formidle sine synspunkter til en nøytral part som kan ha dette med inn i meklingen.

Skulle dette ikke føre frem og du opplever at endringer må gjøres ville jeg konsultert en advokat som evt. kan bistå videre i prosessen.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: