Far vil ikke signere flyttemelding

Publisert: 26.04.2018

Jeg flyttet fra samboeren min i juli i fjor. Og vi har en datter sammen. Jeg har 100 % omsorg for datteren vår fordi han ikke er så veldig interessert i å ha henne. Han har henne en sjelden gang, men vil ikke ha en skriftlig fast avtale om samvær. Jeg meldte flytting, men han vil ikke signere flyttemeldingen. Nå har jeg flyttet til en ny adresse i nærområdet, men han nekter fortsatt å endre adresse på dattera vår. Og jeg får ikke meldt flytting. Hva skal jeg gjøre? Har meklingsattest.

Svar:

Dersom datteren din har fast bosted hos deg, kan du også bestemme hvor i landet hun skal bo. Dersom du planlegger å flytte, skal dette imidlertid varsles til far senest tre måneder før flytting. Hvis dere ikke er enige om flyttingen, må du kreve mekling.

Dersom du og barnefar har en avtale som oppgir at dere har delt fast bosted, må begge samtykke til eventuell flytting. Det fremstår imidlertid som svært uheldig - og ikke til barnets beste - dersom hun på nåværende tidspunkt har registrert bostedsadresse på et sted hvor verken du eller barnefar bor. Jeg vil derfor først og fremst råde deg til å ta kontakt med folkeregisteret, og drøfte saken med dem.

Dersom du ønsker å endre nåværende samværsordning imot fars vilje, må du ta saken videre til domstolen. Jeg råder deg i så tilfelle til å ta kontakt med en advokat direkte som kan bistå deg videre i prosessen.

Del denne artikkelen: