Feiloperert for kreft

Publisert: 29.03.2021

Jeg ble i 2020 feiloperert for kreft i form av at lymfeknuter i feil armhule ble fjernet. Sykehuset rotet med prøvesvarene og trodde det var kreftspredning til høyre side, mens det motsatte var riktig. En slik operasjon er stor og restitusjonstiden er lang, og det var helt unødvendig å gå igjennom. I tillegg lot de kreften sitte lengre i kroppen enn nødvendig. Har fått avslag fra NPE da de mener jeg ikke oppfyller kravene for å få erstatning. Er dette noe jeg bør gå videre med?

Svar:

Du skriver ikke hva den konkrete begrunnelsen for avslaget er. Når du som her har fått et vedtak som du ikke umiddelbart kan akseptere, anbefaler jeg deg å forelegge saken for en advokat som jobber med denne typen saker. Advokaten kan hjelpe deg å vurdere om du skal klage. I tillegg kan advokaten vurdere om det er grunnlag for å kreve noe fra annet hold (personlig oppreisningsansvar for lege, fra forsikringsordninger o.l)

Husk: Hvis du får helt eller delvis avslag i søknaden din om erstatning hos NPE kan du klage på vedtaket innen tre uker etter at du mottok vedtaket. Så ikke la en slik sak ligge for lenge.

Med vennlig hilsen, advokat Jan Arhaug

Del denne artikkelen: