Fri rettshjelp for mobbing under oppveksten

Publisert: 08.05.2018

Jeg opplevde mobbing og trakassering hjemme, så vel som på skolen som barn. Ingen gjorde inngripen eller undersøkte hvordan jeg hadde det, til tross for at det var synlige tegn. Hjemme hadde jeg en aleneforelder som ikke brydde seg, og var selv kontrollerende, nedlatende, og voldelig. Denne aleneforelderen brøt loven om delt foreldrerett. Barnevernet brydde seg verken om dette, eller at det ble gitt bekymringsvarsel. Jeg behøver fri rettshjelp. Hvordan går jeg fram?

Svar:

Jeg ville startet med å få tak i en advokat som arbeider med slike saker. Advokaten vil hjelpe deg med søknad om fri rettshjelp mm.
Jeg vil også anbefale deg å tegne en innboforsikring om du ikke har det. Der vil du ha rett til opptil kr. 100.000,- til dekning av utgifter til juridisk bistand, mot en egenandel på ca kr. 25.000,-(som det offentlige som oftest betaler om du har rett til fri rettshjelp) ved behov.

Om bostedskommunen ikke har gitt deg en slik oppvekst som du har rett til iht. barnevernloven og samtidig utvist uaktsomhet, har du rett til å få erstattet ditt tap i inntekter og utgifter.

Domstolene har de siste år behandlet en del slike saker hvor skadelidte(du) har vunnet frem.

Med vennlig hilsen, advokat Bjørn M. Brauti

Del denne artikkelen: