Hva kan en advokat gjøre i barnefordelingssak?

Publisert: 27.10.2020

Jeg lurer på om det er vanlig at advokat har jevnlige tlf samtaler med motpart sin advokat i en barnefordelingssak? Også lurer jeg på om det er forbudt for min advokat å sette meg inn som blindkopier i epost med motpart, da advokat sjeldent gjør dette, selv om jeg har bedt om det flere ganger. Jeg lurer og på om det er vanlig at advokater skriver ordrett hva klient sier, i mail til motpart? Jeg lurer og på om det er ok at en advokat sender motpart info som kan sette sin klient i fare?

Svar:

Det er ikke uvanlig at advokater har kontakt med motpartens advokat i anledning saken. Da skal du som klient være orientert om dette og slik at dette bør skje i overenstemmelse med deg.

Dersom du ønsker å få kopi av det advokaten sender ut har du krav på dette. Du har fullt innsyn i egen sak. Blindkopi bør således være uproblematisk i denne type henvendelser.

Dersom du er ukomfortabel med det advokaten skriver til motparten, jfr. det du sier om at det som blir sagt tas ordrett inn i e-post korrespondanse, kan du be om å få se gjennom e-posten eller annen korrespondanse før dette sendes ut. På denne måten har du full kontroll på hva som sendes og hvordan dette blir formulert.

Til ditt siste spørsmål er svaret nei. Det er ikke ok at advokaten sender info til motpart som kan sette klienten i fare. Som jeg allerede har vært inne på vil jeg anbefale at du ber om å få godkjenne alt som sendes ut fra advokat.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: