Kan innflytter kreve at utleiefirma installerer panelovner i leiligheten?

Publisert: 06.09.2021

1. Fant ut ved innflytting i kollektiv at leiligheten ikke har andre varmekilder enn en panelovn på et av soverommene. De som bor her fra før har måttet kjøpe egne ovner. Kan vi kreve at utleiefirma installerer panelovner i resten av leiligheten?

2. Vaskemaskin stod ødelagt i 5 uker før jeg flyttet inn, og tok enda 2,5 uker før den var fikset. Vi måtte vaske klær hos venner. Utleiefirma fikk reklamasjon da det skjedde, samt flere purringer underveis. Kan vi holde tilbake husleie?

Svar:

Det kommer litt an på hva som var avtalt i husleiekontrakten. Hvis det er leid ut "som det er" så har man akseptert tilstanden slik den var på avtaleinngåelsen. Vanligvis skal boenheten ha mulighet for oppvarming, da det følger av formålet med å bo et sted - at man skal kunne ha oppvarming.

Man må nok påregne at utbedring av utstyr som følger med kan ta noe tid, men 7, 5 uke høres lenge ut. Det er uansett en meget begrenset sum som kan holdes tilbake pga. ikke fungerende vaskemaskin, og da kun for evt. den tiden som er upåregnelig lenge.

Med vennlig hilsen, advokat Ida Helene Braastad Balke

Del denne artikkelen: