Kastet ut av videregående skole uten grunn

Publisert: 19.04.2021

Jeg er en mann på 23 år. Ble kastet ut av videregående skole på latterlig grunnlag. Har også opplevd veldig mye mobbing gjennom hele barndommen og opp til VGS. Har jeg rett til å søke erstatning for tapt skolegang? En morgen fikk jeg beskjed om at jeg ikke lenger fikk gå der eller var velkommen, fikk beskjed om at jeg drev med noe form for rekruttering. Når jeg spurte om hva slags rekruttering fikk jeg ikke lov til å vite det. Det har ødelagt alt for utdanning og mye psykisk helse.

Svar:

Jeg har litt lite informasjon for å kunne gi deg klare råd, men generelt er det slik at utkastelse fra videregående skole må ha et juridisk grunnlag og bygge på riktig faktum.

Hvis du på grunn av mobbing ikke har fått fullført grunnskoleutdanning kan du søke om rettferdsvederlag (tidligere kalt billighetserstatning). Du finner mer informasjon her:
https://www.udir.no/om-udir/rettferdsvederlag-oppreisning-for-tapt-skolegang/

Det finnes advokater som påtar seg slike saker og du kan kvalifisere til fri rettshjelp. Det er også mulig å kontakte f.eks. JussBuss for gratis juridisk rådgivning. Du finner kontaktinformasjon her:
https://www.gratis-advokat.no/jussbuss/

Del denne artikkelen: