Klarer ikke betjene gjeld

Publisert: 10.02.2020

Jeg tok et lån på 200 000 NOK. Betalte tilbake normalt, ble sykemeldt, fortsatte å betale tilbake. Gikk over på dagpenger. Fortsatte å betale tilbake av dagpenger til dagpenger gikk slutt. Sitter nå med cirka 70 000 NOK i gjeld i forbrukslån og kan ikke betale tilbake en eneste krone. Nå sender banken brev at de vil sende det til inkasso. Per dags dato har jeg ikke noe jobb, får ikke noe jobb, eier absolutt ingenting og kan ikke betale tilbake resten. Hva skal jeg gjøre med lånet?

Svar:

Det høres ut som at du har vært en god kunde hos denne banken, og at du har betalt dine avdrag på tross av vanskelig økonomi. Når du nå skriver at de vil sende dette til inkasso, er min anbefaling til deg å spille med åpne kort ovenfor banken, og ta kontakt med banken for å forklare din situasjon.

Bankens mål er jo å få tilbakebetalt pengene sine, og dersom du forklarer at du på nåværende tidspunkt ikke har mulighet til å betjene lånet ditt, men at du snarest vil gjøre dette når du kommer tilbake i arbeidslivet, er det ikke helt usannsynlig at dere kan inngå en avtale om eksempelvis avdragsfrihet eller frys av renter i denne vanskelige økonomiske perioden din. Uavhengig av hva dere blir enige om, er det alltid lurest å ta kontakt med de man skylder penger før ting går for langt, og man ender opp med å forholde seg til inkassoselskap.

Del denne artikkelen: