Mobbing i skolen

Publisert: 01.11.2021

Min dotter har mycket problem i skolan, på grund av mobbning och sist känts hon tvungen att se på vuxenfilmer. En gång kom jag i rummet och tog hennes iPhone och iPad. Hon blivit arg och hittat på mycket till hennes lärare, som ringt till barnevernet. Nu var jag andra gången på mötet, och de vill att jag ska skiva på papper så de kan gå til skolan og läkare og andra skolan. De skrev saker som jag inte sagt. Min dotter har varit där några gånger, och sa till dom att hon ljugit.

Svar:

Dersom barneverntjenesten mottar en bekymringsmelding om et barn, plikter de å vurdere om det er forhold i barnets omsorgssituasjon som gir grunn til undersøkelse. Dersom de finner at det er det, plikter de å gjennomføre en undersøkelsessak, for å avklare om barnet har forsvarlig omsorg hjemme eller om det er behov for noen hjelpetiltak.

Når det gjelder innhenting av opplysninger fra personer som er underlagt taushetsplikt, som lege og skolen, så vil de i første omgang be om samtykke til dette, noe du selv velger om du samtykker til eller ikke.

Det er ikke helt uvanlig at barn sier ting som ikke er sant til barneverntjenesten, skolen, eller andre om forholdene hjemme. Barneverntjenesten er kjent med denne problematikken og skal ta hensyn til dette i vurderingene sine.

Mange foreldre som går gjennom undersøkelsessaker med barneverntjenesten, velger å la seg bistå av advokat i prosessen. Da vil advokaten kunne innhente alle saksdokumentene, og gi deg råd i møtet med barneverntjenesten. Du har rett til å la deg bistå i alle ledd av saken, også under møter med barnevernet.

Om du velger å benytte advokat, kan du finne advokater som arbeider med barnevernssaker i ditt område ved å trykke på knappen "finn advokat" øverst på denne siden.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: