Mor vil være aleneforsørger

Publisert: 27.10.2020

Jeg og mor bor ikke sammen og vi er ikkje sammen. Hun lar ikkje meg ta del i stell og mating. Har en baby på 8 mnd. Hun har satt seg som aleneforsørger og sier hun klarer seg selv. Så spør hun om hjelp i hverdagen. Hun svarer med at babyen ikkje er trygg på deg. Jeg ser det tydelig, sier hun. Hun har valgt å ta all permisjon alene. Vi sier også at det er viktig at hun ser deg. Jeg trenger for min del at vi må få til en 50/50-ordning, men at baby for enn så lenge hos mor. Tips til å gå frem?

Svar:

Som du selv er inne på er det alt for tidlig å ha 50/50 med et barn som er under ett år. Det beste du kan gjøre er å samarbeide med mor så godt det går og forsøke å få til ordninger som innebærer at du tilbringer mye tid med barnet slik at dere utvikler og styrker tilknytningen. Du kan også drøfte en delt løsning med mor på noe sikt og f. eks. ha en intensjonsavtale om at det er den veien dere ønsker å gå.

Det vil jo også være hensiktsmessig at dere bor i nærheten av hverandre slik at barnet etter hvert kan ha tilnærmet samme tilgang på venner og miljø uavhengig av hvem av foreldrene det bor hos.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: