Nabo som mobber

Publisert: 22.06.2020

Nabo som mobber. Venninnen min bor i et boligsameie med under 10 beboere. En av naboene har lagt henne for hat og sender henne og resten av sameiet lange mailer der hun klager på hver minste ting hun eller barnet hennes gjør eller ikke gjør. Dette skjer nesten månedlig. Mailene er et sammensurium av sannhet og oppdiktede historier og oppleves som forsøk på karakterdrap. Er dette trakassering eller mobbing? Hvordan kan man hjelpe henne med å sette en stopper for dette?

Svar:

Slik adferd fra en av seksjonseierne kan kvalifisere for pålegg om stans av slik sjenerende opptreden med varsel om pålegg om salg/fravikelse av seksjonen, om denne adferden skulle fortsette.

Det er klart at det er relativt klare brudd på ordensbestemmelsene som kan kvalifisere for slike tiltak i et boligsameie.

Men ut ifra slik du beskriver situasjonen så oppfatter jeg det slik at denne personen sin adferd forringer bokvaliteten til de øvrige beboerne betraktelig.

En alternativ måte å "forsvare seg på" er å be om kontaktsforbud (besøksforbud") fra politiet. I så fall vil jeg anmode om at man oppsøker politiet for nærmere informasjon omkring dette.

Med vennlig hilsen, advokat Stig Rune Østgaard

Del denne artikkelen: