Naboens tujahekke er for høy og for nær huset

Publisert: 31.05.2018

Naboen har store tujatrær stående 0,5 til 1 meter fra tomtegrensa. De er snart høyere en huset mitt. Jeg må hvert år trimme de selv. Avstand til min nærmeste husvegg er 2 m. Har forsøkt å forklare problemet har også søkt hjelp i konfliktrådet, men de ville ikke møte. Er usikker på om jeg har en god sak å gå videre med. Det kan kanskje ende med store utgifter. De har også satt opp gjerde uten å måle tomta. Mine innsigelser og forslag til løsning ble ignorert.

Svar:

Med tanke på høyden på trærne og avstanden til husveggen som du skisserer, så er det nok korrekt at du vil ha en god sak dersom du velger å forfølge saken videre. Disse lengdeangivelsene vil nemlig i utgangspunktet være i strid med bestemmelsen i naboloven § 3 (1) 1. pkt.

Jeg har forståelse for at du er bekymret for utgiftene med å gå videre med saken. Du vil imidlertid ha mulighet for å fremsette forliksklage for forliksrådet i kommunen du er bosatt i. Dette vil normalt sett være et rimelig og fornuftig alternativ som du kan benytte.

Med vennlig hilsen, advokat Andreas Larsen

Del denne artikkelen: