Ønsker innsyn i egen adopsjonssak

Publisert: 08.04.2021

Jeg har funnet ut at jeg står registrert i folkeregisteret med en annen enn min biologiske far. Hvordan får man sjekket om man er adoptert eller ikke? Min biologiske mor ble gift med den personen som er satt opp som min far. Min bror har også sjekket i folkeregistret, han er satt opp med riktig far. Den samme personen som er min biologiske far. Jeg ønsker å vite hva som er rett slik at jeg kan få rettet opp i folkeregisteret.

Svar:

Alle adopterte som har fylt 18 år har rett til å få kunnskap om sin biologiske bakgrunn. Du har krav på innsyn i egen adopsjonssak og det vil du få ved å henvende deg til BUFDIR eller til Statsforvalteren (tidligere kalt Fylkesmannen) i fylket moren din bodde på tidspunktet for adopsjonen.

Barn av gifte foreldre blir automatisk registrert på begge ektefellene ved fødsel, så dersom din mor var gift med din registrerte far på tidspunktet for fødselen er nok dette årsaken. Dersom du mener at farskapet er feilregistrert kan du anlegge farskapssak for tingretten. De vil da pålegge dere alle fire å ta DNA-test, for å avklare hvem som er den biologiske faren din.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: