Overføre hytte til begge ektefeller

Publisert: 16.09.2020

Jeg er gift for andre gang og har to barn, men min kone har ikke egne barn. Begge mine barn er myndige. Vi har en hytte som pr i dag bare står i hennes navn som vi ønsker å føre over på oss begge. Men vi ønsker ikke at barna kan kreve farsarven på hytta hvis jeg går bort før henne. Hvordan kan dette løses?

Svar:

Det vil avhenge av hvilke andre verdier du har hvordan dette best kan løses. Om det ikke er i strid med pliktdelslarv for dine to barn, kan du testamentere din andel av hytta til din ektefelle.

Dere bør da også tenke på hvordan dette skal være om din ektefelle dør først: skal hun da testamentere sin del til deg? Og hva når dere begge er borte; skal det da tilbake til dine barn?

Det kan også være mulig at din ektefelle kan få samtykke av dine barn til å sitte i uskiftet bo med din eierandel av hytta. Da vil ikke de få arven av hytta før etter hennes død, eventuelt om hun vil selge den. Det kan settes betingelser for å samtykke til uskifte fra dine barn. Dette kan de gi på forhånd nå.

Det kan også være mulig å lage en form for avtale om arv med dine barn. Jeg anbefaler å få en konkret vurdering av saken deres.

Med vennlig hilsen, advokat Trude Stormoen

Del denne artikkelen: