Potensiell barnefar ønsker abort

Publisert: 04.09.2019

Dattera mi er gravid, hun har hatt sex med 2 forskjellige gutter i en periode av 5 dager. Det var ikke meningen at hun skulle bli gravid. Hun ønsker å beholde barnet. Og vi som foreldrene hennes skal støtte henne hele veien. Dattera mi vil oppdra barnet selv, uten hjelp og involvering av far, hvis far ikke ønsker det. Hun har fortalt begge gutter at hun er gravid, men nå prøver de å presse henne mot en abort. Noe hun absolutt ikke ønsker! Hva må hun gjøre nå?

Svar:

Det er ene og alene hennes beslutning om hun ønsker å bære frem barnet eller ei.
Når det kommer til å oppdra barnet alene så vil jo det kunne avhenge av den som er far sin holdning til dette. NAV vil ønske å få fastsatt farskapet, men det er ingen som "tvinges" til å oppgi dette. Dersom din datter velger å oppgi de for potensielle fedre til NAV vil det bli gjennomført en farskapstest som vil fastslå hvem som er far.

Dersom dette gjøres vil hans rettigheter i forhold til barnet og vice versa, følge av barneloven. Det vil da ikke være opp til mor alene å bestemme at hun skal oppdra barnet alene. Dette vil bero på en vurdering av hva som antas å være den beste løsningen for barnet.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: