Uregistrert peis i bolig

Publisert: 24.11.2021

Leier leilighet der det i annonsen er flere enkeltbilder av peisen. Nå spør vi utleier for sikkerhets skyld om vi kan bruke den. Han ringer oss opp og sier vi kan bruke den. Derimot vil han ikke gi oss denne beskjeden skriftlig, fordi den ikke er registrert. Lurer på om man kan få avslag i utleiepris eller kreve at peisen blir feid/registrert? Da vi bruker mer penger enn antatt på strøm.

Svar:

Jeg vil anta at det skal være mulig å få dette ildstedet lovlig ved å få denne registrert hos brannetaten/kommunen. Slik at i første omgang ville jeg anbefalt at denne prosessen iverksettes. Men for det tilfelle at det ikke er tillatt med ildsted her av en eller annen grunn (som kan være flere), så vil jeg anta forholdet kan utgjøre en mangel ved leieforholdet og derav utgjøre et grunnlag for prisreduksjon av leien. Dette vil jeg anta utgjør en mindre del av husleien, men iallfall en reduksjon som tilsvarer de økte strømkostnaden man blir påført (tatt i betraktning eventuell kostnad til ved).

Eventuelt kunne man holdt igjen deler av husleie til enten forholdet er utbedret og/eller som kompensasjon for sitt krav om redusert husleie.

Med vennlig hilsen, advokat Stig Rune Østgaard

Del denne artikkelen: