Arveløs

Innhold

Hvem arver når avdøde verken har barn eller gjenlevende foreldre?

06. sep 2021 · spørsmål

Avdød enslig mann uten barn og med døde foreldre. Han hadde en bror som også er død. Vil gjenlevende kone ha rett på arv?

Les mer

Ønsker ikke at barnets mor skal arve

09. mai 2019 · spørsmål

Jeg har en sønn på 18 år jeg aldri har hatt kontakt med, som jeg ikke ønsket og som blev født mot min vilje. Moren visste jeg ikke ville ha barn, hun fikk meg til å tro at hun hadde spiral og jeg bestilte time for sterilisering for å være helt sikker. Vel kort sagt ble jeg lurt!

Jeg har hennes skriftlige og frivillige tilståelse om dette. Jeg ønsker ikke at denne kvinnen skal oppnå noe arv fra meg gjennom hennes sønn. Finnes det en måte å unngå at lureriet fortsetter i hennes favør?

Les mer

Far vil gjøre datter arveløs

30. mai 2018 · spørsmål

Jeg har en far som jeg bare har hatt sporadisk kontakt med de siste fem årene. Han er skilt fra min mor (de har to barn sammen) og har giftet seg på nytt (de har ingen barn sammen).

Nå truer han med å gjøre meg arveløs, uten noen grunn til det, er det mulig? Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det? Han ber om et skriftlig dokument på at jeg ikke vil ha noe med han å gjøre, selv om jeg aldri har påstått det. Hvordan skal jeg forholde meg til dette?

Les mer