Helse

Her finner du artikler og spørsmål om feilbehandling, egenandeler, pasientrettigheter, trygderettigheter, behandling i utlandet, koronaviruset og flere andre emner innen helse.
Her finner du artikler og spørsmål om feilbehandling, egenandeler, pasientrettigheter, trygderettigheter, behandling i utlandet, koronaviruset og flere andre emner innen helse.

Innhold

Erstatning etter feilmedisinering

12. feb 2024 · spørsmål

Jeg har er blitt feil medisinert i ca 8 år og har fått feil diagnose som har gått utover privat og arbeid. Er blitt 50 % ufør pga for høy medisinering som kunne blitt en skade på nyrer. Har ikke blitt hørt når jeg har vært på behandling igjennom disse årene. Er nå satt av den medisinene som har vært mye for høy i følge lege og behandler der de har fått behandling i dag. Finnes det en plass jeg kan henvise meg til og få hjelp med denne saken? Synset det er vanskelig å gjøre noe med dette aleine.

Les mer

Hva skjer med uføretrygd når man endrer sivilstatus?

08. feb 2024 · spørsmål

Kan det påvirke min uføretrygd når min sivilstanden har endret seg? Eller gjelder dette bare når du har minstegrunnlag? Eller blir alle trukket 10 % av uføretrygd når man blir samboer med noen?

Les mer

Vil tilbake i jobb etter yrkesskade

08. feb 2024 · spørsmål

Jeg ble skadet på jobb, registrert skade og informert leder om legebesøk og hva som skjedde, men fikk tilbakemelding om det det ikke var nødvendig å gjøre noe mer. Arbeidsgiver meldte ikke skaden til NAV, men jeg gjorde dette selv to år etter, da jeg fikk skikkelige smerter. Avslag på yrkesskade og AAP. Tilrettelegging minimalt, omplassering kun i svangerskapet, ellers ikke vurdert engang. Snakk om stor kommune, stor arbeidsgiver. Jeg var villig til å jobbe, er kvalifisert til andre oppgaver.

Les mer

Feilbehandlet på legevakten

08. feb 2024 · spørsmål

Legevakten i Haugesund sendte meg hjem for å dø. De lettet på skjorten min og sa at jeg hadde brist i ribb-beina, og at de ikke tok røntgen pga Covid. En uke senere havnet jeg på sykehuset. De løp med meg i senga til operasjonssalen, kræsjet i veggen underveis. Jeg hadde indre blødninger og mistet milten. Hadde ikke jeg blitt funnet den dagen så hadde ikke livet mitt stått til å redde. Har jeg på bakgrunn av dette en sterk nok sak til at jeg bør anmelde helsevesenet (legevakten)?

Les mer

Er 100% ufør og lurer på om jeg kan få noe av min gjeld slettet?

07. feb 2024 · spørsmål

Jeg er 100% uføre. har ca 600 tusen i gjeld, mye av det er gammelt. Jeg har nylig fått diagnose ADHD. Jeg har fått papirer på at jeg er lett psykisk utviklingshemming. samt noen andre diagnoser. Er det da mulig og få noe av gjelden slettet? vil det være lettere og kunne få gjeldsordning? for sånn det er nå klarer jeg ikke og håndtere gjelden.

Les mer

Har jeg krav på stønad eller erstatning for tinnitus?

21. des 2023 · spørsmål

Jeg leste en overskrift i Dagbladet for en dag siden om stønader og andre økonomiske erstatninger for de med varig tinnitus. Fikk ikke lest hele da saken var bak betalingsmur. Jeg har hatt massiv tinnitus med flere følgetilstander i 15 år. Ble 100% uføretrygdet for dette i desember 2018. Har søkt på yrkesskadeerstatning, men kom ikke over minste prosent da min hørselsskade ikke var stor nok, og tinnitus ikke ga mer enn 5%. Finnes det andre stønader eller erstatninger?

Les mer

Bør man starte AS eller ENK som ufør?

13. des 2023 · spørsmål

Er ufør og tenker å starte ett selskap, uvisst ennå om det blir ett AS eller enkeltmannsforetak. Kommer til å være eneste ansatt og vil selge timer med skjønnhetspleie noen dager pr mnd. Jeg må ta opp lån for å kjøpe utstyr og materiale til bedriften. Hva vil lønne seg mest i min situasjon? Enkeltmannsforetak eller AS? Og vil min uføretrygd vil bli påvirket av utbyttet jeg eventuelt tar ut?

Les mer

Må man ha mer enn 40 % uføretrygd?

13. des 2023 · spørsmål

Prøver å orientere meg i en eventyrlig stor jungel, før jeg sender sammen med min lege, inn søknad om helst 40 % uføretrygd. Har fått tips om at jeg bør søke 50 % med en gang, men jeg har en relativt ny 60 %-stilling som jeg ønsker å kunne stå i. Et uoversiktlig system. Kort fortalt, 12 år gammel fikk jeg en alvorlig livstruende sykdom. Lever selvsagt med denne ved min side i dag og. Samt flere diagnoser som direkte årsak av sykdommen i bunnen. Ca 80 % av de med samme sykdom er 100 % ufør.

Les mer

Hvordan beregnes trygdetid?

12. des 2023 · spørsmål

I NAV beregning per 01.01.2024 er trygdetiden satt til 37 år. Etter giftemål med norsk mann i juni 1983 har jeg flyttet til Norge. Jeg fylte 67 i år og det påvirker min pensjon. Antall poengår er satt til 32. Hvorfor er trygdetiden 37 år da jeg har bodd i Norge 40 år - 5 dager?

Les mer

Kan jeg kreve erstatning for feil diagnose?

11. des 2023 · spørsmål

Jeg ble feildiagnostisert hos DPS i 2019. Forsøkte gang på gang å si at diagnosen ikke stemte. Til slutt måtte jeg bare gå i behandlingen jeg ble tilbudt slik at jeg kunne få ny vurdering etter at behandlingen på 1,5 år var ferdig. Da jeg var ferdig med behandling slet jeg mer enn tidligere, fikk heller ikke ny vurdering. Etter et opphold på Modum Bad fikk jeg endelig ny vurdering og det viste seg at tidligere diagnose ikke stemte. Har jeg rett på noen form for erstatning?

Les mer

Feilmedisinert i ungdomstiden

23. nov 2023 · spørsmål

Jeg ble medisinert fra jeg var 13 til 18 med både antipsykotiske, antidepressiva og adhd-medisiner. I dag, 15 år senere, lever jeg ett godt liv uten medisiner. Kjenner meg ikke igjen i alle diagnosene jeg fikk. Jeg rotet meg bort i mye tull pga alle medisinene jeg gikk på. Noen av diagnosene jeg fikk ville i dag ført til umiddelbar tanke om omsorgssvikt. Da jeg vokste opp, var det kun jeg som var problemet og ble medisinert deretter. Krav på erstatning? Zyprexa, cipralex, concerta, fontex.

Les mer

Beregningsgrunnlaget for uføretrygd

21. nov 2023 · spørsmål

Jeg lurer på beregningsgrunnlaget for uføretrygd. Til meg har NAV brukt de 3 årene med beste pensjonsgivende inntekt og 66 % av dette. Jeg hadde 100 % jobb, men i deler av to av årene som var med i beregningen var jeg kun fulltidsstudent. Dette har selvsagt påvirket inntektene de to årene dette gjelder. Blir uføretrygden beregnet av faktiske inntektene jeg hadde? Kan NAV legge til grunn den inntekten jeg kunne ha hatt? hvis jeg hadde startet tidligere på det første året, samt arbeidet ut det siste året?

Les mer

Avslag fra NPE etter feil diagnose

13. nov 2023 · spørsmål

Fikk narkolepsi diagnose som barn i 2005. Ble satt på Ritalin der både psykiske plager ble en del av hverdagen der det endte med av og på i arbeidslivet på grunn av depresjon og angst. I 2018 krevde jeg ny søvntest, og testen viste at "søvn i all hovedsak normal", du har ikke narkolepsi. 17 år på Ritalin medikamenter som jeg ikke skulle hatt. Har traumer fra arbeidslivet og psykiske utfordringer som gjør at jeg er blitt ufør i dag. Hvorfor får jeg avslag hos NPE?

Les mer

Kan sykdom eller skade påvirke uføregraden? Har dette noen betydning?

07. nov 2023 · spørsmål

Jeg ble uføretrygdet i desember 2018 med grunn i en type skade/tilstand. Om man senere får annen type sykdom/skade, urelatert til den første, men som også i seg selv er grunn nok til uføretrygd. Kan dette ha noe innvirkning, økonomisk, på den uføretrygd man opprinnelig har? Eller er det slik at har fått godkjent ufør med en tilstand/sykdom har det ikke noe å si hva som kan skje senere!.

Les mer

Tjene penger på yoga som uføretrygdet

02. nov 2023 · spørsmål

Jeg får uføretrygd som følge av angst og følgeskader av dette. Jeg ønsker å holde yogakurs som ikke er fysisk et par runder i året, forventet fortjeneste rundt 20-30 000. Vil dette kunne skade uføretrygden mon, selv om jeg ikke arbeider fast eller fysisk?

Les mer

Hjelp til sak om arbeidsskade

26. okt 2023 · spørsmål

Jeg har behov for en advokat, som kan hjælpe mig med, at kende forskel på: Nakkesleng og Fysisk dokumenteret arbejdsskade. Sagen er anlagt fejl af min advokat som en nakkesleng, men har ALDRIG været andet end ‘dokumenteret fysisk arbejdsskade’. Dokumenteret ved omfattende Speciallægeundersøgelse: Røntgen, MR-scanning og Artroskopi, som dokumenterer fysiske varig menskade!

Les mer

Krav på helsehjelp for utenlandsk statsborger

20. okt 2023 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger og er gift med en britisk statsborger. Vi har nylig søkt om familiegjenforening, og har fått time i Oslo for levering av dokumenter. Hun bor med meg i Oslo, mens vi venter på svar. Hun har ikke fødselsnummer eller ID-nummer. Dersom hun ble gravid ila denne perioden, har hun rett til hjelp fra fastlege og slikt, og kun betale egenandel? Jeg vet at alle har rett til å få hjelp, men det koster veldig mye dersom man ikke er folkeregistrert.

Les mer

Skadet på jobb av klient

20. okt 2023 · spørsmål

Sønnen min ble veldig skadet på jobb av en klient. Skaden er omfattende. Han må gå med skinne på benet nå i 4 uker og vet heller ikke om han må operere. Sykehuset og behandler har ikke bestemt seg enda. Skal han ta kontakt med sitt eget forsikringselskap, fagforbundet og arbeidstilsynet?

Les mer

Motta økonomisk hjelp/gaver som uføretrygdet

02. okt 2023 · spørsmål

Kan man motta økonomisk hjelp av foreldre til å dekke behandlinger som ikke dekkes av staten dersom man er ufør uten at det vil påvirke trygden? Må man i så fall melde fra?

Les mer

Arbeidsgiver har byttet leverandør av forsikring

29. sep 2023 · spørsmål

Pådro meg nakkebrudd i 2019, det ble meldt inn skade på forsikringen jeg har gjennom jobb. Denne gjelder både ulykke fritid og tapt inntekt osv. I 2022 ble jeg sykmeldt på nytt på grunn av skaden og kommer til å gå over til avklaring/ufør. Arbeidsgiver byttet forsikringsselskap midt i min sykemeldingsperiode. Vil forsikringen som gjaldt da jeg meldte skade fortsatt gjelde? Eller står jeg nå uten forsikring?

Les mer