Innvandring

Lurer du på noe om arbeidstillatelse, asyl, familiegjenforening, oppholdstillatelse eller lignende temaer? Du finner våre artikler om dette og mer her.  
Lurer du på noe om arbeidstillatelse, asyl, familiegjenforening, oppholdstillatelse eller lignende temaer? Du finner våre artikler om dette og mer her.  

Innhold

Søknad om familiegjenforening samtidig som separasjon fra tidligere ektefelle

11. sep 2023 · spørsmål

Jeg er en norsk kvinne som er sammen med en marokkansk man. Han er nå under separasjon fra tidligere ektefelle og får mest sannsynlig ikke tillatelse til å fortsatt være i Norge etter separasjonen. Er et mulig for oss å søke om samboerskap når han er under en separasjon? Eller må han være skilt? Vi har et barn på vei og vil helst finne ut om det er mulig for han å bli i Norge.

Les mer

Besøk i påvente av søknad om familiegjenforening

28. jun 2023 · spørsmål

Kan søker komme til Norge på besøk på turistvisum i påvente av behandling av søknad om familiegjenforening (søker fra USA)?

Les mer

Kan indisk ektefelle jobbe i Norge?

19. jun 2023 · spørsmål

Dersom jeg gifter meg med en fra India, kan han komme og bo og jobbe i Norge?

Les mer

Får ikke forfremmelse pga statsborgerskap

30. mai 2023 · spørsmål

Jeg er ansatt i et petroleumsselskap. Jeg har et norsk og et russisk statsborgerskap. Mine foreldre bor i Russland, mens jeg har bodd i Norge siden 2005. Jeg er gift med en nordmann, vi har felles barn. Ved årsskifte 2021/22 fikk jeg et tilbud om å få opplæring for en chief of staff rolle (en rolle i bedriftens vaktordning) i bedriftens emergency response team. I mars 2022 stoppet arbeidsgiver min opplæring pga. min russiske bakgrunn og foreldre. Er dette lovlig diskriminering?

Les mer

Kona har fått avslag på oppholdstillatelse

14. okt 2022 · spørsmål

Kona mi og jeg fikk barn ca. 1 uke siden. Et par dager etter fødselen fikk kona mi avslag på familiegjenforening fra UDI søknaden. Og nå har hun fått beskjed om å forlate landet innen slutten av desember. Grunnen til at kona mi fikk avslag er fordi hun er 22 år gammel, og ikke 24 år. Landet hun kommer fra er Nord-Makedonia, og på UDI sine sider så står det at det finnes visse land som får unntak fra 24 års-regelen. Blant de landene, står Nord-Makedonia. Men allikevel, ga de avslag.

Les mer

Jobb for utenlandsk student etter studiene

29. sep 2022 · spørsmål

Er det tillat å jobbe heltid etter at en student er ferdig med å studere og bestått eksamen. Det viser at det er tillat å jobbe heltid på feriedager. Betyr det han har feriedager etter han ferdig med studiene? Har dere noen svar med lov forbindelse på denne? Har søkt om arbeidstillatelse men venter på svar, kan jeg jobbe heltid nå at jeg er ferdig med å studere?

Les mer

Jobbe med studentvisum

12. sep 2022 · spørsmål

En student som har visum til slutten av desember og fullførte studier og bestått eksamen i august. Han har allerede et heltidsjobbtilbud og har søkt om jobbvisum. Kan han jobbe heltid etter endt studie og før han får jobbvisum? Eller han får bare deltid på studentvisum selv om studiene er fullført og eksamen bestått?

Les mer

Arbeidstillatelse og starte AS

02. sep 2022 · spørsmål

I have a question about my working permit I have in Norway. I am from a country outside EU so I got one year working permit and I can work as a plumber. My question is: Is it legal for me to open my own AS company and to continue working as a plumber just for myself? Will I be able to renew my permit next year and will I be able to get permanent after 3 years as it usually is? I got a nice job offer, but that company wants to rent people and not hire so this would be great solution if I can do it.

Les mer

Utenlandsk kone mangler statsborgerskap

31. aug 2022 · spørsmål

En europeisk statsborger og hans to barn har bosatt seg i Norge. Han driver enkeltpersonforetak. Hans kone er fra Midt-østen og flyktet til Europa for mange år siden. Hun har ikke statsborgerskap i verken hjemlandet eller det landet hun kom til. Men hun har europeisk id-kort. Hun bor sammen med sin mann i Norge, men drar jevnlig til sitt europeiske hjemland for å kunne være i Norge på korte, lovlige opphold. Siden hun ikke har statsborgerskap noe sted, hvordan søker man da om familiegjenforening?

Les mer

Statsborgerskap for ikke-biologisk sønn

30. mai 2022 · spørsmål

Har fått vite at min kone, som er utenlandsk statsborger, mens vi var gift, ble gravid og fødte et barn med en annen. Jeg ikke er altså ikke biologisk far, men allikevel juridisk far. Har barnet rett til norsk statsborgerskap, på lik linje med biologiske barn?

Les mer

Midlertidig stilling for utlending

05. apr 2022 · spørsmål

Vi har en bekjent som kommer fra Argentina og ønsker å komme til Norge i sommer. Han ønsker å være her noen mmd og lurer på om det er mulig å kunne ta en vaskejobb - evt serveringsbransjen. Han er psykologistudent. Hvordan er det utlendinger utenfor EØS å få arbeidstillatelse ?

Les mer

Flytting til Norge og tildeling av identitetsnummer

11. okt 2021 · spørsmål

Kjæresten min skal flytte fra Belgia og starte i en ny jobb i Oslo om en måned. Hun må ha personnummer
for å finne seg bolig til leie, men får ikke personnummer uten å ha adresse i Norge. Hvordan løser utlendinger fra EU dette?

Les mer

Hjelp til familiegjenforening

27. aug 2021 · spørsmål

Jeg trenger hjelp med familiegjenforeningssak som har tatt langt tid. Situasjon i landet har blitt veldig dårlig. Trenger hjelp slik at prosessen blir kortere. Vi har søkt i fjor mars.

Les mer

Søke arbeidstillatelse i Norge

22. jan 2021 · spørsmål

I am planning to apply for skilled work permit. I have my bachelor degree in pharmacy, and hpr number from Norway. But I work in fish factory as a hygiene responsible worker. so is it possible to get work permit visa? Can you suggest me?

Les mer

Jobbe frilans mens man venter på arbeidstillatelse

20. jan 2021 · spørsmål

I'm currently living in Oslo with my boyfriend waiting for an answer for my visa from UDI (family immigration). I am Canadian who moved to Norway on a work visa and after living with my boyfriend for 2 years, I applied for cohabitation. I was wondering if I can be working as a freelancer/self employment while I wait for my visa. I am an animator and I create digital content. Will i be able to take projects from Norwegian clients and send invoices?

Les mer

Arbeidstillatelse i Norge

04. jan 2021 · spørsmål

I'm from Morocco but I live en Spain and I have document the spain and soon j will have residence UE European, so by this tip of residenc I can work in Norway? And I'm sure I will have a contract of work there.

Les mer

Kompliserte regler for familieinnvandring

20. nov 2015 · artikkel

Utlendingsmyndighetene opererer med mange ulike typer eller kategorier av innvandring. Grunnlaget for behandlingen av søknader er lov og forskrift, samt en rekke rundskriv og retningslinjer. Reglene endres relativt ofte, så det er viktig å være oppdatert. I de aller fleste saker er det skjønnsmessige vurderinger, og skjønnet varierer. For erfarne utlendingsrettsadvokater kan det til tider virke […]
Les mer

Ekteskap i utlandet – ikke alle ekteskap inngått i utlandet er gyldig

12. aug 2015 · artikkel

De juridiske problemene ved ekteskap mellom nordmenn og utenlandske statsborgere oppstår først og fremst når nordmenn gifter seg med statsborgere fra land utenfor EU. Den som gifter seg med en statsborger fra et EU-land, får lett en EØS-tillatelse som gir oppholdsgrunnlag i Norge. På noen områder gir denne tillatelsen sterkere rettigheter enn du får hvis […]
Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

12. aug 2015 · artikkel

Reglene for familiegjenforening når den utenlandske ektefellen har barn fra før, skaper store problemer for flere hundre nygifte hvert år. Problemet kan best illustreres ved et eksempel: En utenlandsk kvinne fra et land utenfor EU planlegger å gifte seg med en nordmann. Hun har en datter fra et tidligere forhold, og ønsker å ta med […]
Les mer

Arbeidstillatelse – vanskelig å få arbeidstillatelse i Norge

12. aug 2015 · artikkel

Statsborgere fra EØS-land får automatisk oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i Norge i tre måneder. Hvis de søker jobb i Norge, utvides tillatelsen til seks måneder. Fra den dagen de får en jobb, får de etter søknad samtidig oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i fem år. Reglene er strengere for statsborgere fra […]
Les mer