Økonomi

Her finner du artikler og spørsmål om lån og finansiering, forbrukslån, formueskatt, sparing og flere andre emner innen økonomi.
Her finner du artikler og spørsmål om lån og finansiering, forbrukslån, formueskatt, sparing og flere andre emner innen økonomi.

Innhold

Mindretall i samtale nekter å betale for lamper

22. mar 2023 · spørsmål

Vi bor i et sameie (10 seksjoner), her har vi skiftet lamper på fasade med stemmene 9 for, og 1 imot. Den personen som stemte imot nekter å betale egenandelen på lampene som vi andre har måttet, og det er siste dråpen. Kan jeg som styreleder begynne med purregebyr og så sende denne saken til inkasso? Kontekst: Er lamper på et sameie,.

Les mer

Mor har mottatt stort skattekrav fra Skatteetaten

21. mar 2023 · spørsmål

Min mor har solgt aksjer, hun har mottatt dette brevet fra Skatteetaten. Det er det eneste hun har hatt inntekter av + pensjon. Den 15.11.2022 ble det tatt utlegg for skatte- og avgiftskrav med kr 705 399. Utlegg ble tatt i: Innestående beløp på kontonummer i SPAREBANK 1 NORD-NORGE. Underretning om utleggsforretning Sperret beløp må ikke utbetales til saksøkte. Dette gjelder ikke for den delen av utleggsobjektets verdi som overstiger utleggskravet. Underretning om utleggsforretning.

Les mer

Må vente 2 mnd på sluttoppgjør fra arbeidsgiver

21. mar 2023 · spørsmål

Har sagt opp min faste stilling i Oslo kommune. Sluttet 29.3 2023. Arbeidsgiver sier at jeg ikke får sluttoppgjøret før etter 2 måneder. Er dette lovlig?

Les mer

For høyt gjeldstrekk

21. mar 2023 · spørsmål

Jeg fikk akkurat innvilget uføretrygd. Jeg var yrkesaktiv i 40 år. Måtte avslutte mitt yrkesaktive liv på grunn av sviktende helse. Jeg er gjeldstynget noe som gjør at jeg får stadig svakere helse. I dag fikk jeg netto utbetalt kr 2571 brutto kr 30319 kreditortrekk (eksterne) kr 22897 skatt 4851. Det jeg har og leve av i en måned er kr 2571. Hvordan er dette mulig? Tidligere før innvilget uføretrygd ble jeg trukket kr 8000.

Les mer

Når er inkassosaker foreldet?

16. mar 2023 · spørsmål

Hva er reglene for inkassosaker som er 5, 6 år gamle og ikke klarert ennå. Kan det være for gammelt for inkassoselskapet å kreve det? Både regningssaker og gjeldssaker.

Les mer

Kan et sameie får fri rettshjelp?

16. mar 2023 · spørsmål

Er det bare enkeltindivider som kan motta fri rettshjelp, eller kan også ulike organisasjoner motta dette? F. eks et boligsameie.

Les mer

Arver mor gjeld etter far?

16. mar 2023 · spørsmål

Min far gikk bort i utlandet ved en ferietur. Hva skjer med inkassoregninger? Er det min mor som må betale de?

Les mer

Beboer i sameie betaler ikke fellesutgifter

16. mar 2023 · spørsmål

Lite sameie, uten regnskapsplikt hvor regnskap /innkreving av fellesutgifter blir foretatt av kasserer. Problem: Gjentatte purringer overfor beboer har ikke medført at beboer betaler fellesutgifter. Det er over en periode på 6 mnd, dvs mars er den 7. måneden. Fellesutgiftene er lave, kr 1200,- pr måned. Hva gjør vi ?

Les mer

Fått inkasso, men ikke opprinnelig faktura

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg har mottatt inkasso, men ikke fått opprinnelig faktura eller purring. Selskapet sier de har sendt faktura, men jeg har altså ikke mottatt denne. Selskapet svarer ikke lengre på min henvendelse når jeg sier jeg ikke har mottatt faktura. Hvordan går jeg frem? Inkassogebyr er 3x opprinnelig gebyr.

Les mer

Ønsker å senke lønnstrekk

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg har ett lønnstrekk på 16 000 i mnd jeg gjerne vil fått litt ned til 5000 i mnd.

Les mer

Bank har sperret konto pga mistanke om hvitvasking

16. mar 2023 · spørsmål

Har vunnet en større sum på online gambling og satt pengene i kontant på konto i norsk bank. Nå er kontoen sperret og jeg får ikke tilgang til banktjenester. Grunnet hvitvaskingslov. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hva skjer når en far er kausjonist og dør

16. mar 2023 · spørsmål

Hva skjer når en far er kausjonist og dør og har kausjonert for 1 av 3 barn og satt pant i leiligheten sin? Leiligheten skal jo da selges, men hvordan fordeles arven? Blir leiligheten solgt og delt på 3 eller blir den solgt og banken tar og innfrir lånet og resterende fordelt på barna?

Les mer

Klage på advokat

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg ønsker å klage på en advokat, hvor kan jeg klage?

Les mer

Venn betaler ikke tilbake lån

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg har lånt bort penger til en jeg var god venn med før, det første lånet hans var for snart 7 mnd siden, han spurte om mer og skulle betale da han fikk lønn. Det har nå gått totalt 7 mnd siden start og han skylder meg fortsatt 4400 kr, han har lovet å betale lenge nå og kommer stadig på nye unnskyldninger til å ikke betale. Jeg er lærling med dårlig lønn som nå virkelig trenger de pengene til mine egne regninger og utgifter.

Les mer

Redd for at barna arver gjeld fra farmor

31. jan 2023 · spørsmål

Min datter sin samboer er død og de har 3 barn i alder 9-18 år. Deres farmor er skilt og vært i et nytt samboerforhold. Samboeren hennes er nå død. Farmoren leter nå etter ny bolig - leie eller kjøp. Farmoren er midt i 70-årene og er ubemidlet. Situasjonen hennes er vanskelig og på vegne av barnebarna er jeg redd for at de vil sitte med utgifter og gjeld ved hennes død. Hvordan er situasjonen og muligheten for at barnebarna frasier seg sin arv i forhold til farmoren?

Les mer

Er det lov å sende faktura på SMS?

16. jan 2023 · spørsmål

Har fått et inkassovarsel fra et legesenter. De har kun sendt faktura på SMS, og den SMSen har jeg oversett/ikke oppfattet at var en faktura. Er det godkjent å kun sende faktura på SMS når jeg ikke spesifikt har akseptert dette? Eller kan jeg bestride inkassovarslet og gebyret med bakgrunn i at jeg ikke har mottatt faktura? Jeg betaler selvsagt den opprinnelige fakturasummen.

Les mer

Fått faktura for varmtvannsbereder etter fem måneder

13. jan 2023 · spørsmål

Vi har renovert badet og betalt alt som vi skulle i mai 2022, nå 5 måneder senere får vi vite at varmtvannsberederen som også ble byttet ikke er fakturert. Vi har en kontrakt der prisen på badet og berederen er spesifisert hver for seg, og det stemmer at vi ikke har betalt for berederen. Samtidig spurte jeg om alt var betalt og i orden da vi betalte siste faktura. Kan et firma fakturere såpass lenge etterpå?

Les mer

Betale på lånet til ekskjæresten

13. jan 2023 · spørsmål

Spør for en venninne som har gått ut av et forhold. Hun tok opp et lån og kjæresten kjøpte båt for de pengene og står i hans sitt navn. Og han hjelper ikke til å betale ned på lånet. Og venninna mi sitter igjen med dette lånet alene og betaler. Finnes det en løsning eller råd?

Les mer

Kjøpe hus når ektemannen har mye gjeld

13. jan 2023 · spørsmål

Min ektemann har en del gjeld. Jeg ønsker å kjøpe et hus som står i mitt navn. Hvordan gjør jeg dette slik at det ikke kommer i hans navn? Er redd for at de kan tas pant i boligen vår pga hans gjeld. Hvordan unngår jeg dette?

Les mer

Må man betale faktura som kommer etter to år?

13. jan 2023 · spørsmål

Er det noen krav på når en faktura skal bli sendt ut til kjøper? Fikk en faktura nå angående noe som jeg benyttet meg av for 22 mnd siden. Kom som et sjokk. På en måte føler jeg jo jeg må betale, for det er jo sånn det funker. Men å få en faktura nesten 2 år i ettertid? Er det noen lover om dette?

Les mer