Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter (navn, bosted, personnummer etc). Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

tegn igjen

Får ikke si opp husleiekontrakt før bindingstiden er over

Publisert: 26.05.2023

Skal si opp leiekontrakt med 12 mnd bindingstid og 3 måneders oppsigelsestid utleier mener da at jeg ikke kan starte oppsigelsetiden før bindingstiden er over. Jeg mener det egentlig er 12 mnd til sammen og at jeg kan starte oppsigelsetiden slik at den går ut på slutten av bindingstiden, og i tillegg krever utleier at oppsigelsen skal leveres skriftlig på brev.

Les mer

Hvem skal levere kjøregodtgjørelse?

Publisert: 26.05.2023
Emneord:

Jeg har spørsmål om kjøregodtgjørelse til og fra møter. Er det formannen eller den som skal ha godtgjørelsen som skal skrive den og levere den inn. Har en som er skrevet av formannen i det laget som jeg sitter i.

Les mer

Advokat sender ikke inn krav

Publisert: 26.05.2023
Emneord: ,

I won a criminal court case on Feb 16 2021. I am entitled to compensation. However, after 2 years, my lawyer has not submitted the claim. He told me he was too busy but that he would submitt it on may this year. He is not answering my calls nor my emails and the deadline to submitt the claim is approaching. Its been more than 2 years now. What can I do?

Les mer

Ønsker å få hjelp til å få ung ufør

Publisert: 26.05.2023

Jeg får ikke fast jobb siden jeg har lærevansker som gjør at det er umulig å få fast jobb. Jeg burde egentlig vært ung ufør siden jeg har lærevansker som gjør at jeg aldri får fast jobb. Jeg viste ingen ting om ung ufør før det var alt for seint. Jeg er kjempe lei meg og får nå 100 % minste uføretrygd. Jeg skulle ønske at dere kunne hjelpe meg å få ung ufør selv om jeg er 34 år nå. For jeg visste ingen ting om ung ufør før det var forseint. Og NAV sa heller ingen ting til meg når jeg sleit veldig.

Les mer

Må jeg godta tre måneder etterlønn?

Publisert: 26.05.2023

Jeg er daglig leder i en familiebedrift, vært der i 5 år. I ansettelseskontrakten er det frasigelse av stillingsvernet mot 3 måneder etterlønn. Resultat har vært langt over budsjett og styret er godt fornøyd med min innsats. Nå ønsker de å gjennomføre et generasjonsskifte, hvor jeg skal blir erstattet. Min lønn er ikke spesielt høy. Jeg syns 3 måneder etterlønn er altfor lite. Kan de kreve at jeg godtar dette?

Les mer

Permittert fra jobb

Publisert: 25.05.2023
Emneord: ,

Does any one know if I can get some help with a lawyer, my company is letting me go because we don't have enough work anymore (Redundancy). It so unfair that they say I have been working so good but they just don't work and are not firing people who joined after me. I need help as if i loose my job i loose my visa. I have the consultation meeting them on Monday. Any way I can get some professional help, I am not part of any union etc.

Les mer

Ønsker å anmelde kommunen for tapt barndom

Publisert: 24.05.2023

Jeg er 32 år gammel og vurderer å anmelde enten kommune, barnevernet eller mor for grov omsorgssvikt og tapt barndom. Jeg er i dag ung ufør og har diagnosen PTSD. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Har dere noen råd?

Les mer

Trakassert av eksen på TikTok

Publisert: 23.05.2023

Føler jeg blir trakassert av min eks på TikTok. Der hun legger ut videoer av seg selv der hun snakker om sin eks på en ikke god måte. Eksen er meg. Og de fleste følgerne hennes vet hvem hennes eks er. Føler meg trakassert da hun legger ur ting om meg som ikke stemmer som hun har hørt av min eks eks. Min eks har blokkert meg og jeg får ikke sett in holdet i videoene. Vet hun har lagt ut videoer og snakker om meg. Det har hun gjort før. Et brev fra en advokat om at de må slettes er det jeg trenger.

Les mer

Eksmann krever penger tilbake for forsikring

Publisert: 23.05.2023

Etter snart 2 år som skilt finner eksmann ut at han har betalt for en forsikring som var min. Jeg spurte han etter ca 6 mnd fra hverandre om det var han som betalte, men fikk til svar at det var jeg som betalte den. Nå krever han tilbakebetalt beløpet han har betalt inn. Er jeg pliktig til å betale disse pengene?

Les mer

Eksmann vil at eksen skal fortsette å betale på lån

Publisert: 23.05.2023

Jeg og min mann har bodd sammen i hans foreldres hus i 21 år. De siste 13 år har vi vært gift. 1 år etter min innflytting døde hans far. Planen var at huset skulle seksjoneres til to enheter, og vi skulle overta vår halvpart som forsk på arv. Tok opp lån og pusset opp. Pga en rekke uheldige ting har gjelden vokst, og seksjonering er ennå ikke gjort. Nå vil jeg skilles, og han mener da jeg skal betale videre på lån som er knyttet til huset jeg ikke skal bo i lenger. Det mener ikke jeg. Hva gjør jeg?

Les mer
1 261