Advokat

Her finner du artikler og spørsmål om advokater.
Her finner du artikler og spørsmål om advokater.

Innhold

Advokat sender ikke inn krav

26. mai 2023 · spørsmål

I won a criminal court case on Feb 16 2021. I am entitled to compensation. However, after 2 years, my lawyer has not submitted the claim. He told me he was too busy but that he would submitt it on may this year. He is not answering my calls nor my emails and the deadline to submitt the claim is approaching. Its been more than 2 years now. What can I do?

Les mer

Trenger advokat til sak mot kommune

04. mai 2023 · spørsmål

Har jobbsak hos en kommune, falske dokument og falske signaturer. Ble anbefalt av et advokatkontor om å kontakte dere, dere er supre ble det skrevet.

Les mer

Fått høy regning av advokat

19. apr 2023 · spørsmål

Står i et samlivsbrudd. Tapte saken tingretten og må betale alle advokatutgifter i saken. I saksomkostningsoversikten til tingretten meldte min advokat inn mine utgifter på kr 1,1 mill som var betalt fra min side. Motpart meldte inn kr 600 000 + mva, der ble det også inkludert timene i retten. I ettertid har jeg mottatt ny faktura på kr 733 656. Timer og arbeid før og under rettssak! Dette føles feil, er dette etter boka?

Les mer

Ikke fått utbetalt lønn som lærling

13. apr 2023 · spørsmål

Jeg er 18 år og var lærling i 6 mnd. Måtte si opp da arbeidsgiver ikke leverte papirer for å bli godkjent lærebedrift. 15. mars skulle jeg fått lønn for halve februar, men har ennå ikke fått det. Har jeg rett på fri rettshjelp? Tjente 44 000 i 2022 og inntil nå 22 000 i 2023. De svarer ikke på mailen jeg sendte dem. Kun på SMS dagen etter lønn skulle kommet. Ønsker advokathjelp dersom jeg har fri rettshjelp hvis ikke lønner seg ikke da det er under 10 000 kr inklusive feriepenger.

Les mer

Oppdragsbekreftelsen er bare signert av advokaten

30. mar 2023 · spørsmål

Når en advokat påtar seg ett oppdrag så skal han utarbeide en oppdragsbekreftelse. Skal ikke denne signeres av både klient og advokat? Sameiet jeg bor i fikk advokatbistand for ca ett år siden. Det ble ikke fremlagt noe som helst dokumentasjon på hva oppdraget gikk ut på eller hva salæret skulle være. Dette ble etterlyst for noen uker siden, der det kommer ett enkelt oppsett fra advokat om timerater og kortfattet hva oppdraget gikk ut på. Kun med advokaten sin signatur. Er det god nok praksis?

Les mer

Advokat som jobber med personskader

27. mar 2023 · spørsmål

Jeg har været igennem et længerevarende forløb, hvor jeg er kommet ud for en svært invaliderende arbejdsskade, med 20 % varig men. Min 1. advokat anlagde sag om ‘Nakkesleng’, hvilket aldrig har været. Min 2. advokat i Lagmannsretten anker dommen, men her fastholder dommer, at det er en nakkeslengskade. Hvilket det fortsat aldrig har været! Har 5 speciallægeerklæringer, som dokumenterer varig fysiske, målbare/dokumenterede fysiske men kan I hjælpe mig med, at finde en dygtig norsk advokat?

Les mer

Advokaten har tatt for mye betalt

27. mar 2023 · spørsmål

Jeg hadde en advokat som skulle vinne en erstatning sak til meg, men det ble bare utgifter til meg. Jeg måtte betale 300 000 kr til han for omkostninger for saka. Jeg har jo fri rettshjelp, så det stemmer ikke at jeg skal betale for den advokaten. Så går det an klage på den advokaten, og få pengene tilbake?

Les mer

Gå til sak mot kommune og barnevern

24. mar 2023 · spørsmål

Koster det å gå til sak mot kommunen? Eller er det fri rettshjelp?? Jeg har tenkt å gå til sak mot kommunen, men jeg er usikker på om det er lurt, men jeg har lyst å få erstatning får det barnevernet har gjort mot meg og mine barn, barnevernet har ødelagt bånd mellom mor og døtre, så dem må står får det de har gjort,

Les mer

Trenger fri rettshjelp til familiesak

24. mar 2023 · spørsmål

I need advice on a family situation with myself and children. I need it to be pro bono as I cannot pay for a lawyer.

Les mer

Kan et sameie får fri rettshjelp?

16. mar 2023 · spørsmål

Er det bare enkeltindivider som kan motta fri rettshjelp, eller kan også ulike organisasjoner motta dette? F. eks et boligsameie.

Les mer

Klage på advokat

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg ønsker å klage på en advokat, hvor kan jeg klage?

Les mer

Trenger advokathjelp etter yrkesskade

07. mar 2023 · spørsmål

Jeg trenger advokatbistand til å hjelpe meg med å få jeg erstatning fra kommunen og fra NAV også. Jeg er 100 % uføretrygdet, men NAV godkjente ikke yrkesskade. Og fått ingen erstatning fra kommunen. Mot kommunen er det klage og sak fra meg, pga mishandling under sykmeldelding med meg og min familie som sendte til tingrett og informerte om dette til en advokat tidligere. Men, advokat svarte ikke noe om dette til meg. Leste på nettavisen at han mistet bevillingen sin. Det kan være derfor han svarte ikke meg.

Les mer

Informasjon om grensen for fri rettshjelp

22. feb 2023 · spørsmål

Hvor kan jeg finne frem en link som tilsier "Nåværende inntektsgrense for fri rettshjelp er kr 350 000,– for enslige er kr 540 000,–"? Jeg er 100 % ufør etter en yrkesskade og får ca. over 170 000 kr i inntekt før skatt. Uførheten ble innvilget uten diagnose.

Les mer

Har jeg krav på fri rettshjelp?

13. feb 2023 · spørsmål

Jeg hadde en advokat som hadde en sak om erstatning for personskade med meg, jeg tror han har utnyttet meg for penger. Jeg er ufør og får ca 300 000 kr i inntekt etter skatt. Jeg er gift. Min mann bor i Sverige, så jeg bor alene, men jeg har lest når du er ufør og grensa å få fri rettshjelp er 350 000 kr. Stemmer det?

Les mer

How to write a complaint about a lawyer

27. jan 2023 · artikkel

The complaint should contain a brief and precise description of the issue you are complaining about. The complaint must be about breaches of the Code of Conduct for Lawyers that you believe the lawyer has made while representing you. You can also complain about the lawyer’s fee, for example if you believe the lawyer has […]
Les mer

Trenger advokat etter arbeidsulykke

23. jan 2023 · spørsmål

Jeg søger en dygtig norsk advokat, der kan lidt dansk! Situationen er den, at jeg for flere år siden er det efterhånden, at jeg kom ud for en arbejdsulykke under arbejde på en lastbil i Sydnorge. Efter lang tids nølen, lægeundersøgelser m.fl. fandt jeg en norsk advokat, der ville føre sagen for mig! I stedet for, at anlægge sag som aftalt, valgte han, at anlægge sag med begrundelsen: Nakkesleng. Hvilket det aldrig har været. Jeg plages fortsat af daglige smerter og sagen er en Retshjælpssag.

Les mer

Ønsker dokumenter fra advokat etter ni år

13. jan 2023 · spørsmål

For 9 år siden kjøpte jeg en eiendom i forbindelse et dødsbo. I denne prosessen sendte advokaten meg flere brev. For noen måneder siden hadde jeg en stor opprydding i papirene min, jeg klarte da uheldigvis å kaste/brenne jeg alle papirene som advokaten hadde sendt. Tenkte at jeg ikke hadde behov for de, men angret senere. Jeg lurer på om jeg kan henvende meg til advokaten 9 år senere å spørre om å få kopi av saken? Vil så gjerne ha de papirene tilbake slik at de følger eiendommen.

Les mer

Advokat til sak mot megler

13. jan 2023 · spørsmål

Har behov for en advokat som tar en sak mot et meglerfirma, hvor megler ble utnevnt som medhjelper i forbindelse med at jeg hadde en leilighet som pga. svindel, vold, datainnbrudd med mer, kom på tvangssalg. megler har imidlertid ikke opptrådt ryddig. Bl.a involvert personer som ikke er part i saken og som har roplidelser (rus og psykiatrilidelser). Tatt avgjørelser over hodet mitt og bak min rygg. Og er dithen at jeg har blitt ytterligere svindlet. Om dere kan ta en sak mot megler.

Les mer

Klage på advokat etter sak om boligsalg

13. jan 2023 · spørsmål

Grunnlag for klage på advokat? Opprettet sak på erstatningskrav i forbindelse med boligsalg. Kjøper hadde ikke midler til å betale plutselig. Vår advokat gjorde det den skulle i starten, men motpartens advokat svarer ikke. Må betale for hver purring og ga til slutt opp. Er hele tiden jeg som må pushe på i en svært god sak som vi har og dette koster. Siste dialog er nå over 2 år siden. Er det grunnlag for å klage på vår advokat? Skal det være slik at en motpart slipper unna ved å ikke svare?

Les mer

Nabokonflikt – prøv mekling ved nabokonflikt

26. okt 2022 · artikkel

Naboer er ofte avhengig av å kunne samhandle, og nabokonflikter kan være svært krevende å stå i. Partene må kunne forholde seg til hverandre både under konflikten og etter de eventuelt har funnet en løsning. Det krever gjerne mye tid og energi å stå i en konflikt med en nabo. En del nabokonflikter havner i […]
Les mer