Samværskontrakt

Innhold

Far går bort fra samværsavtale

20. okt 2021 · spørsmål

Kan far bare gå bort i fra en skrevet 50/50-avtale? Vi har ikke vært på familiekontoret. Skrevet selv. Far sier min datter ikke kommer før fredag. Vil ha annenhver helg.

Les mer

Samboer vil ha samvær

05. jun 2018 · spørsmål

Samboer har ikke foreldreansvar. Samboer ønsker samvær med overnatting/delt bosted men vårt barn har ikke overnattet borte alene før. Det er jeg som tar meg av alt av praktiske ting i hverdagen som mat, stell, rutiner. Også alt som har med lege, barnehage osv. Han snakker også dårlig norsk og har vansker med å kommunisere. Hans familie er også preget av rusproblematikk, høylytt krangling og vold. Kan jeg nekte overnatting til å starte med, og nekte besøk til hans familie under samvær?

Les mer

Hvordan formalisere samværsavtale

06. mar 2018 · spørsmål

Jeg har en liten sønn som bor hos sin mor. Det er en del utfordringer i forhold til bostedet, og barnevernet er koblet inn. Mor går nå med på at jeg skal ha 50% omsorg. Hvordan går vi frem for å formalisere dette?

Les mer

Mindre samvær med far enn avtalt

13. feb 2018 · spørsmål

Har en tenåring på 17 år. Bor hos mor og har de siste årene hatt mindre samvær med far enn avtalt, uten at mor har meldt fra til NAV om endring. Ungdommen flyttet hjemmefra for å gå på privat videregående skole. Far ville ikke spleise på skolepenger, og bidro ikke med flytting eller andre kostnader som fulgte med. Mor meldte om endring i samvær til NAV, fullt bidrag. Nå er h*n flyttet hjem igjen. Far har lurt ungdommen til å si ja til å bo hos han i 16 dager, uten dialog eller mitt samtykke. Ingen kontrakt er signert.

Les mer

Har jeg mulighet til å frata barnefaren samværsrett?

08. jan 2018 · spørsmål

Jeg har en sønn på to år. Jeg og barnefar gikk fra hverandre før han ble ett år. Vi var i meklingsråd og der lagde vi kontrakt om at han skulle ha samvær annenhver helg og en dag i uken, samt dersom han har mulighet og jeg har behov. Spørsmålet mitt er; kan jeg og stiller jeg noe sterkt til å få enerett? Barnefar har ingen interesse i å hjelpe meg noe ekstra hvis jeg spør. Prioriteringene der er ny dame og at han trives med friheten - altså bare være pappa når han må.

Les mer