Statsborgerskap

Innhold

Får ikke forfremmelse pga statsborgerskap

30. mai 2023 · spørsmål

Jeg er ansatt i et petroleumsselskap. Jeg har et norsk og et russisk statsborgerskap. Mine foreldre bor i Russland, mens jeg har bodd i Norge siden 2005. Jeg er gift med en nordmann, vi har felles barn. Ved årsskifte 2021/22 fikk jeg et tilbud om å få opplæring for en chief of staff rolle (en rolle i bedriftens vaktordning) i bedriftens emergency response team. I mars 2022 stoppet arbeidsgiver min opplæring pga. min russiske bakgrunn og foreldre. Er dette lovlig diskriminering?

Les mer

Utenlandsk kone mangler statsborgerskap

31. aug 2022 · spørsmål

En europeisk statsborger og hans to barn har bosatt seg i Norge. Han driver enkeltpersonforetak. Hans kone er fra Midt-østen og flyktet til Europa for mange år siden. Hun har ikke statsborgerskap i verken hjemlandet eller det landet hun kom til. Men hun har europeisk id-kort. Hun bor sammen med sin mann i Norge, men drar jevnlig til sitt europeiske hjemland for å kunne være i Norge på korte, lovlige opphold. Siden hun ikke har statsborgerskap noe sted, hvordan søker man da om familiegjenforening?

Les mer

Statsborgerskap for ikke-biologisk sønn

30. mai 2022 · spørsmål

Har fått vite at min kone, som er utenlandsk statsborger, mens vi var gift, ble gravid og fødte et barn med en annen. Jeg ikke er altså ikke biologisk far, men allikevel juridisk far. Har barnet rett til norsk statsborgerskap, på lik linje med biologiske barn?

Les mer