Straffbare forhold og sanksjoner

Innhold

Ønsker å anmelde seg selv for underslag

25. mar 2021 · spørsmål

Jeg har tyvlånt penger fra en jeg er verge for, 13000 kr. Pengene er tilbakebetalt. Men nå har det gått opp for meg at det jeg har gjort kalles grovt underslag, og at jeg nå risikerer 6 års fengsel. Jeg har bestemt meg for å melde meg for dette, men hvem er det som får vite om mitt underslag? Vil alle mine vergemål få informasjon om dette? I så fall vil det jo komme ut over hele bygda, og det blir vanskelig å leve her for meg.

Les mer

Underslag i bedrift

06. okt 2020 · spørsmål

Er 50 % eier av et firma. Så fant jeg ut at han har tatt mye mer ut i 2019 av lønn. Er det mulig å anmelde han for underslag?

Les mer

Mindreårig vitne i voldssak

27. mai 2020 · spørsmål

Min datter, 16 år, var vitne til en voldsepisode i Tromsø sentrum og er navngitt av fornærmede (tidligere kjæreste) som eneste vitne, men ca 15 andre så også hva som skjedde alle kjente av både tiltalte og fornærmede. Alle de involverte går på samme skole. Det er gjort et telefonavhør uten verge tilstede, mor valgte å forlate rommet. Kan vi nekte min datter å vitne i retten? Kan vi forlange at hun skal være anonym?

Les mer

Møte etter brudd på sikkerhetsrutiner på jobb

30. jul 2019 · spørsmål

Har fått brev om innkalling til samtale på grunn av mistanke om brudd på penge- og sikkerhetsrutinene på jobb. Jeg har ikke gjort noe galt, men har ikke fått noe nærmere beskjed om hva samtalen de vil ha handler om. Har de lov til å tilkalle til møte pga mistanke om noe uten å ha bevis på at jeg har gjort noe galt?

Les mer

Hva skjer om politiet ikke overholder tre ukers fristen

31. aug 2018 · spørsmål

1. august ble førerkortet mitt beslaglagt pga mistanke om kjøring under rus. Jeg samtykka ikke i førerkortbeslaget. Mandag 27. august fikk jeg førerkortet midlertidig tilbake siden saken ikke var sendt tingretten i løpet av tre ukers fristen. Så snakka jeg med en advokat som mente at siden de ikke overholdt tre ukers fristen, så hadde ikke politiet lenger en sak. Er dette fakta? Hva er poenget med tre ukers fristen i så fall?

Les mer

Redd for å miste jobben pga fengselsstraff

31. aug 2018 · spørsmål

Jeg har mistet førerkortet mitt fordi jeg kjørte for fort og risikerer to uker ubetinget fengsel. Hvis jeg får fengselsstraff i to uker pga trafikksak kommer jeg til å miste jobben siden jeg jobber med sikkerhet? Kommer jeg til å få fengselsstraff?

Les mer

Får ikke informasjon fra avhør

27. aug 2018 · spørsmål

For et år siden ble min datter utsatt for drapstrussel av en medelev på videregående igjennom en falsk Facebookprofil. Vi fant frem til vedkommende som hadde gjort dette og politianmeldte ham for dette. Han ble tatt inn til avhør og innrømte de faktiske forhold. Jeg som anmeldte dette fikk beskjed av politiet at de ikke hadde lov å si noe fra avhøret til meg som anmelder - er det juridisk riktig?

Les mer

Henlagt sak eller påtaleunnlatelse?

05. jun 2018 · spørsmål

Ble tatt sammen med fire kompiser for å ha oppbevart 1 joint. Politiet spurte og ba oss om å være ærlige. Vi sa: "ja vi har røyket" rundt all nervøsiteten. Vi var samarbeidsvillig og ga fra oss telefonen også. Senere ble vi sluppet fri og politimannen sa at han ville innkalle oss til et møte. Vi ble aldri tatt pisseprøve av og heller ikke blodprøve. Det jeg lurer på er hva er best i våres posisjon? Nekte og satse på at saken blir henlagt, eller godta straff i form av påtaleunnlatelse?

Les mer

Klage på arbeidsforhold

30. apr 2018 · spørsmål

Faktarapport er helt feil. Hvor kan men klage på det? Jeg har blitt anklaget for masse ting jeg ikke har gjort og rapporten har ikke med min versjon. Flere ha sagt at jeg trenger advokat. Hvor kan man klage på det? Jeg har blitt utsatt for trakassering. Folk nekter å jobbe sammen med meg.

Les mer