Depositum

Innhold

Utleier vil trekke en sum fra depositum

28. mar 2023 · spørsmål

Jeg krever tilbake depositumet på 20 000 kroner. Utleier vil ha 5000 kroner av depositumet og har gitt beskjed til banken. Jeg er uenig i at hun skal trekke dette. Ringte banken, men de sa at de ikke kunne gjøre noe pga. utleier hadde kontaktet dem og sagt at hun ville trekke et beløp. Hva kan jeg gjøre for å få unngå dette og få resten av depositumet utbetalt?

Les mer

Får ikke depositum tilbake fra utleier

16. jan 2023 · spørsmål

Utleier mener at jeg har signert kontrakt når jeg egentlig har ikke gjort det og har ikke sett leiekontrakt en gang. Men jeg har betalt depositum og sendte utleier melding om jeg vil ha depositum tilbake, men han har ikke svart meg på over 1 uke nå. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Ønsker å trekke seg fra avtale om bilkjøp

16. jan 2023 · spørsmål

Jeg gjorde nylig et kjøp fra en kompis av meg som driver et bilfirma. Vi avtalte en pris på 45 000 kr, og at jeg kunne betale et "depositum" på 20 000 kr. Jeg betalte depositumet, og hadde planer om å betale resten da et nytt og rimeligere kjøp ble tilgjengelig. Vi signerte ingen skriftlig avtale. Jeg informerte kompisen min som driver bilfirma bilfirmaet om dette, at jeg nå ønsker å få tilbake depositum. Han konkluderte med at han ikke ønsket å betale tilbake depositumet. Har han rett til dette?

Les mer

Depositum for bryllupsfotograf

25. mar 2022 · spørsmål

Vi planlegger bryllup og i den sammenheng har vi bestilt fotograf. Vi har signert kontrakt på en dato i august 2021 og betalt depositum på 7000 (av 28 000kr). Vi måtte dessverre endre dato for bryllupet, av flere årsaker (koronarestriksjon og kreftsyk mor). Fotografen sa at det var greit å bytte dato til året etter, da hun hadde ny bryllupsbestilling på avtalt dato. Den nye datoen for vårt bryllup er i august 2022, da hadde fotografen et annet bryllupsoppdrag. Har vi rett på depositumet tilbake?

Les mer

NAV har tatt beslag i depositumskonto

24. mar 2022 · spørsmål

Spørsmål gjelder beslag i depositumskonto. Da jeg inngikk leieforhold så ble det opprettet depositumskonto med utleier. I ettertid grunnet gjeldsproblemer så har Nav innkreving tatt beslag i denne konto. Kan Nav gjøre dette? Min utleier sier at grunnet dette (at denne konto ikke lengre er tilgjengelig som depositumskonto) så sier han at dette er brudd på leieavtalen. Det var ett krav å ha depositum for å inngå leieforholdet. Det som nå er problemet er at jeg risikerer å miste leieforholdet.

Les mer

Bobilutleier tilbakebetaler ikke depositum

24. mar 2022 · spørsmål

Vi leide en bobil for en tid siden og i den anledning kr. 10 000,- i depositum. Depositum skulle dekke bomavgift, etc. og eventuelle skader. Resterende skulle utbetales etter dokumenterte fradrag. Utleier har ikke utbetalt depositum, og svarer verken på epost eller telefon. Hva gjør jeg?

Les mer