Dokumentavgift

Innhold

Kjøpe ut eier av bolig

06. sep 2021 · spørsmål

Jeg eier 50% av en leilighet. Min bror eier resterende 50%. Hva må gjøres om han skal kjøpe ut meg?

Les mer

Må det betales dokumentavgift når et søsken kjøper et annet ut av felles arvet bolig?

06. sep 2021 · spørsmål

Min mor og hennes søster arvet hytten til foreldrene deres for 30 år siden. Nå ønsker den ene å kjøpe den andre ut (og denne ønsker å selge). Må det betales dokumentavgift - det er jo arv?

Les mer

Arvet bolig av sin avdøde bror

18. sep 2018 · spørsmål

Min avdøde bror uten livsarvinger har testamentert sin bolig til meg. Tingretten har fastslått at kun jeg og min søster er arvinger etter ham. Kartverket har konkludert med at jeg skal betale dokumentavgift for hele markedsverdien av eiendommen. Skulle jeg ikke vært fritatt for min ideelle del av arven (1/2-parten) med tanke på dokumentavgiften?

Les mer

Vil kjøpe seg inn i leilighet uten dokumentavgift

28. aug 2018 · spørsmål

Jeg ønsker å kjøpe meg inn i min samboers leilighet, med lik eierandel og egenkapital. Vi har blitt enige om verdi på leiligheten, men vurderer å unngå dokumentavgift. Han har et barn fra tidligere samliv, vi har ingen sammen og er ikke gift. Hva skjer ved f.eks. død, vil hans barn da få arv og leilighet, eller finnes det noen måte å sikre seg sin del? Hvordan gjøres dette rent praktisk?

Les mer

Overta bolig fra tante

22. jun 2018 · spørsmål

Vi er en familie på 5 som bor i enebolig med 2 separate etasjer. Huset står på tanta mi. Og hun har ingen barn. Hun ønsker å sette huset over på meg. Er det noen måter og gjøre det på og slippe dokumentavgiften? Hun er redd for at det skal bli problemer senere da onkel har en sønn fra tidligere ekteskap som han har 0 kontakt med.

Les mer