Vold

Innhold

Rettigheter etter partnervold

12. mai 2023 · spørsmål

Jeg ble slått og ranet av min eks-partner, og jeg anmeldte til politiet, og jeg har ingen advokat. Hva er prosedyrene jeg har krav på, vil min eks-partner bli forhindret fra å kommunisere med meg?

Les mer

Erstatning etter vold

22. feb 2023 · spørsmål

Jeg ble jumpa av en fyr fra skolen på vei hjem mens kompisene hans så på og filmet. Jeg vil ha kompensasjon for skaden. Jeg har bilde av skadene og video av hendelsen. Han jumpa meg fordi jeg banka han i selvforsvar dagen før. Hva kan jeg gjøre for å få mest mulig ut av situasjonen?

Les mer

Flyttet fra kjæreste pga vold

13. jan 2023 · spørsmål

Jeg leier en leil. m/min kjæreste og jeg har bodd der frem til jeg ikke valgte å dra hjem dit lenger etter at vi krangla og han slo meg, kvelte meg og jeg frykter for mitt liv. Var ikke 1. gangen og nå vil jeg ikke være på et sted alene m/ham for frykt at han kan drepe meg. Har ikke et sted å komme meg hjem til siden han nekter å flytte ut. Hvor kan jeg få hjelp? Hva slags hjelp er det å få?

Les mer

Når blir en sak foreldet?

25. nov 2022 · spørsmål

Når blir en sak foreldet? Hvis man ikke greide å anmelde voldelig ektemann i tiden etter man brøt ut.

Les mer

Føler seg truet av bartender

27. mai 2022 · spørsmål

Jeg var ute i helga der en bartender tømte en drikke over meg uprovosert, hun har vært ugrei over lengre tid, men ikke gjort noe slikt. Jeg konfronterte henne der vi ropte og endte i en fysisk konfrontasjon. Jeg føler meg truet i hennes nærhet, og vil fortsatt kunne dra på den ene baren byen min har. Har hun gjort noe ulovlig?

Les mer

Når får man utbetalt voldsoffererstatning?

31. mar 2022 · spørsmål

Jeg har fått voldsoffererstatning på kr 175 000,-. Disse pengene skal advokaten få fra staten, putte på sin klientkonto, så jeg mottar ikke disse pengene før om to til tre uker? Hvorfor må jeg vente så lenge? Kan advokaten min gjøre dette?

Les mer

Erstatning etter mishandling av eks

03. mar 2022 · spørsmål

Kan jeg søke om erstatning etter en psykisk, fysisk og manipulerende eks? Jeg var i ett 5 år langt forhold hvor eksen var utro, voldelig og truet med selvmord. Han kastet også til tider sakser og kniver etter meg og har sittet med kniven mot strupen og truet med å ta sitt eget liv foran meg. Han har også flere ganger trakassert meg og prøvd å forgripe seg på meg. Dette har resultert i flere psykiske diagnoser hos dps, deriblant 3 personlighetsforstyrrelser.

Les mer

Erstatning for brukket nese

19. apr 2021 · spørsmål

Jeg ble slått ned på lørdag. Nesen knekt og havna på legevakt. Forholdet er anmeldt og fikk bekreftelse i dag. Jeg ønsker oppreisning og erstatning fra han som slo meg. Han knekte nesen min. Hva kan jeg kreve i oppreisning og erstatning?

Les mer

Lege oppdaget ikke brudd etter vold

25. jan 2021 · spørsmål

Ble utsatt for vold her for en måneds tid siden. Var på legevakten dagen etter for å sjekke eventuelle brudd i ansiktet. Men legen kunne ikke konstatere noe brudd der og da. 2 uker senere ser jeg selv at det er brudd i øyehulen og kinnbenet er klemt inn. Samt brudd i kjeven. Så reiser til legen igjen. Da ble jeg hasteoperert og fikk satt inn plater og noen skruer. Saken er anmeldt. Er det noe man kan søke erstatning for? Evt hvordan går man frem? Syns det blir feil jeg skal betale.

Les mer

Voldssak har blitt henlagt

18. jan 2021 · spørsmål

Sak henlagt. Vold i nære relasjoner, materiell vold, fysisk psykisk, seksuell vold. Brudd på besøksforbud henlagt ca 1,5 år, treg behandlingstid. Bistandsadvokat skulle søke erstatning. Har ikke sendt inn søknad. Svarer ikke på henvendelser. Har ikke sett egen sak på papir. Fortvilt. Hvordan får jeg ut min sak så jeg kan søke selv? Bistandsadvokat er høyt profilert, og synes vel min sak ikke er noe å tjene på? For travel? Sak henlagt januar 2020. Glemte å gi meg beskjed. Hva gjør jeg nå?

Les mer

Søknad om voldsofferstatning

17. aug 2020 · spørsmål

Jeg trenger hjelp til en søknad om voldsoffererstatning. Jeg har vært på Filippinene i 7 mnd, men jeg var så uheldig å bli skutt der. Jeg måtte ligge på sykehus i 3 uker. Håper jeg kan få en advokat til å hjelpe meg. Jeg bor i Bergen.

Les mer

Erstatning etter overgrep fra stefar

17. aug 2020 · spørsmål

Hadde en traumatisk barndom med overgrep fra stefar. Alkoholisert far, mobbing og mye slitt mellom 2 parter. Dette forfekter meg enda idag som jeg er 42 år. Har jeg krav på noe erstatning?

Les mer