Vold

Innhold

Rettigheter etter partnervold

12. mai 2023 · spørsmål

Jeg ble slått og ranet av min eks-partner, og jeg anmeldte til politiet, og jeg har ingen advokat. Hva er prosedyrene jeg har krav på, vil min eks-partner bli forhindret fra å kommunisere med meg?

Les mer

Erstatning etter vold

22. feb 2023 · spørsmål

Jeg ble jumpa av en fyr fra skolen på vei hjem mens kompisene hans så på og filmet. Jeg vil ha kompensasjon for skaden. Jeg har bilde av skadene og video av hendelsen. Han jumpa meg fordi jeg banka han i selvforsvar dagen før. Hva kan jeg gjøre for å få mest mulig ut av situasjonen?

Les mer

Flyttet fra kjæreste pga vold

13. jan 2023 · spørsmål

Jeg leier en leil. m/min kjæreste og jeg har bodd der frem til jeg ikke valgte å dra hjem dit lenger etter at vi krangla og han slo meg, kvelte meg og jeg frykter for mitt liv. Var ikke 1. gangen og nå vil jeg ikke være på et sted alene m/ham for frykt at han kan drepe meg. Har ikke et sted å komme meg hjem til siden han nekter å flytte ut. Hvor kan jeg få hjelp? Hva slags hjelp er det å få?

Les mer

Når blir en sak foreldet?

25. nov 2022 · spørsmål

Når blir en sak foreldet? Hvis man ikke greide å anmelde voldelig ektemann i tiden etter man brøt ut.

Les mer

Føler seg truet av bartender

27. mai 2022 · spørsmål

Jeg var ute i helga der en bartender tømte en drikke over meg uprovosert, hun har vært ugrei over lengre tid, men ikke gjort noe slikt. Jeg konfronterte henne der vi ropte og endte i en fysisk konfrontasjon. Jeg føler meg truet i hennes nærhet, og vil fortsatt kunne dra på den ene baren byen min har. Har hun gjort noe ulovlig?

Les mer

Når får man utbetalt voldsoffererstatning?

31. mar 2022 · spørsmål

Jeg har fått voldsoffererstatning på kr 175 000,-. Disse pengene skal advokaten få fra staten, putte på sin klientkonto, så jeg mottar ikke disse pengene før om to til tre uker? Hvorfor må jeg vente så lenge? Kan advokaten min gjøre dette?

Les mer

Erstatning etter mishandling av eks

03. mar 2022 · spørsmål

Kan jeg søke om erstatning etter en psykisk, fysisk og manipulerende eks? Jeg var i ett 5 år langt forhold hvor eksen var utro, voldelig og truet med selvmord. Han kastet også til tider sakser og kniver etter meg og har sittet med kniven mot strupen og truet med å ta sitt eget liv foran meg. Han har også flere ganger trakassert meg og prøvd å forgripe seg på meg. Dette har resultert i flere psykiske diagnoser hos dps, deriblant 3 personlighetsforstyrrelser.

Les mer