Advokatetikk

Innhold

Advokatens habilitet

30. jan 2024 · spørsmål

Når et advokatfirma i en konflikt har unnlatt å ta et oppdrag for en part, med begrunnelse i inhabilitet og nærere relasjoner til motparten, kan da samme advokatfirma hevde å være habil når oppdraget i stedet kommer fra motparten?

Les mer

Advokat går tilbake på tilbud om å slippe egenandel

13. des 2023 · spørsmål

Kan en advokat mulig formidle at egenandel ikke må betales på bakgrunn av at klient ikke har penger til det og så gå tilbake på det et år etterpå å sende regning via et kredittselskap (uten forvarsel)?

Les mer

Regler for advokater og kontraktskriving

19. okt 2023 · spørsmål

Kan en advokat som hjelper klient A med en sak skrive kontrakt for klient B hvor kontrakten er avtale mellom klient A og B? Kan denne avtalen skrives på en måte som er til økonomisk skade for klient A? Advokaten har jo kastet klient A under bussen til fordel for klient B. Noen tanker rundt dette?

Les mer

Kan advokaten takke ja til styreplass?

29. sep 2023 · spørsmål

Kan en adv1 som bistår klient takke ja til styreplass i ett firma som har inngått samarbeidsavtale med klienten? Ved inngåelse av samarbeidsavtalen, som adv1 utarbeidet for firma, anbefalte firma adv1. til oss i annen sak. Adv1 fikk i ettertid styreverv i firmaet. Nå er det konflikt med dette firmaet som følge av forsinkelser i samarbeidet på over 1 år. Vi mangler oppgjør som iht avtalen ligger på ca 12mill+. Har adv2 til å hjelpe, men har adv1 gjort noe galt vi bør forfølge?

Les mer

Advokatens rolle

21. sep 2023 · spørsmål

Kan en advokat være venn av klient? Vil ikke det bli partisk? Kan advokater sende brev med «advarsel» for sin klient?

Les mer

Kan motpartens advokat innhente opplysninger om økonomi uten samtykke?

16. jun 2023 · spørsmål

Jeg skal vitne i en foreldretvist der jeg er kjæresten til barnefar. Har motstanders advokat rett til å innhente min ligning/ økonomi uten mitt samtykke?

Les mer

How to write a complaint about a lawyer

27. jan 2023 · artikkel

The complaint should contain a brief and precise description of the issue you are complaining about. The complaint must be about breaches of the Code of Conduct for Lawyers that you believe the lawyer has made while representing you. You can also complain about the lawyer’s fee, for example if you believe the lawyer has […]
Les mer

Mistet forsvarer rett før rettssak

29. sep 2022 · spørsmål

Har advokaten min lov å slutte å forsvare meg uten og si ifra til meg? Jeg skulle hatt rettsak i dag men jeg fikk en telefon fra politiet om at jeg ikke har en forsvarer. 2-3mnd siden så møtte jeg han og ble enige med at jeg skulle erkjenne straff og vi hadde en plan sammen. Rettssaken ble utsatt siden jeg ikke har en forsvarer.

Les mer