Dyrehold

Innhold

Får ikke adoptere hund allikevel

06. sep 2021 · spørsmål

Vi kontaktet et omplasseringsforening i en annen by. Vi ville adoptere en hund. Vi er erfarende hundeeiere og ville redde en hund. De sa at de hadde en hund som det hastet med å få omplassert og lurte på om vi kunne reise fra vår by til dem, for å bli kjent med hunden umiddelbart. Noe som vi gjorde. Da vi kom dit og møtte hunden var det en positiv opplevelse. Vi skulle skrive kontrakt tre dager senere. Dagen etter møtet med hunden får vi beskjed av omplasseringsforeningen at fosterhjemmet vil ha hunden selv. Hvilke rettigheter har vi? Alt er skriftlig.

Les mer

Kan kjøper kreve erstatning av selger for syk valp?

06. sep 2021 · spørsmål

Jeg kjøpte en valp i desember som vi måtte selge videre grunnet sykdom. En måned senere informerte jeg de nye eiere om at valpens bror har blitt syk, Short ulna-syndrom. De sjekket derfor valp kjøpt av meg. Jeg fikk beskjed fra oppdretter. Det ble påvist samme sykdom på valpen. De vil nå har 35.000,- i erstatning. Jeg har tilbudt dem enten halve kjøpesummen tilbake eller kjøpesummen mot at jeg henter tilbake hunden. De nekter for alle mine forslag. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Kan lydige hunder gå løs i båndtvangperioden?

25. mai 2021 · spørsmål

«I følge hundeloven § 4 kan hunder bare være løse når de blir fulgt eller kontrollert på aktsom måte,». Vil det da i teorien si at hvis jeg har svært god kontroll på hunden min, og følger med på en meget aktsom måte, så kan jeg ha den løs i båndtvangperioden? Og i parker, nasjonalparker, fredet området osv. Eller områder der grunneier selv har satt opp båndtvangskilt? Evt når/hvor kan jeg bruke denne loven?

Les mer

Erstatning for syk hund

01. feb 2021 · spørsmål

Min mor har en hund som ho har blitt lurt av tidligere eier. Min mor har betalt 6000 kr i 2013. Nå har hun betalt mye for at hunden skal bli frisk. Min mor har lyst å gå mot sak å kreve erstatning for det hun har brukt på hunden på dyrlege og dyresykehus? Hvordan skal hun gå fram?

Les mer

Vil returnere aggressiv valp

14. jan 2021 · spørsmål

Har kjøpt en hund for 3 dager siden og vil tilbakelevere pga aggressivitet mot barn. Har betalt 16 000 kr og har kontaktet oppdretteren i dag, men hun sa at vi kan få bare 5000 kr tilbake. Finnes det ikke en generell kjøpsloven som går over kjøpekontrakt (i kontrakt sies det at vi får ikke noe refundert ). Det er bare 3 dager.

Les mer

Hvem eier katten?

02. sep 2020 · spørsmål

Kona mi og hennes eks eier en katt sammen. Etter skilsmisse ble katta med hennes eks. Etter at en nabo til eksen la ut bilde på katta i dårlig tilstand, ønsket kona min og jeg å ta hånd om katta. Hennes eks sa at dette gikk greit, sitat «I really mean you can have him». Etter vi har hatt katta hjemme og den har begynt å hente seg noe ønsker ham nå katta tilbake og stiller spørsmål rundt eierskap. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Hund er eldre enn avtalt

01. jul 2020 · spørsmål

Fant ingen passende kategori, ble henvist hit av dyrevernet. Tok over/kjøpte en hund som ble sagt til å være 5 år som skulle da ha unger, som en del av avtalen. Selgeren sa hun hadde hatt den fra 2-3 års alderen. Men så viser det seg at den er 8 år og det har stor betydning på forsikringen av hunden + evt. kostnader ved tenner i dårlig stand. Syntes det er merkelig at noen som driver og avler og har hatt hunden ikke fant ut av dette i løp av flere år. Hva er våre rettigheter her?

Les mer

Ønsker å levere tilbake omplassert hund

30. apr 2020 · spørsmål

Vi har kjøpt en hund på omplassering, vi gjorde da en muntlig avtale om at om det ikke fungerte med hunden kunne hun ta den tilbake. Det var også sagt at hunden var veldig snill og vant til andre hunder. Når vi fikk den hjem gikk den ikke overens med de to små hundene vi har her. Hunden vi kjøpte bet den ene hunden og ene eieren under en konfrontasjon. Selger av hunden nekter nå å kjøpe den tilbake selv om vi har forklart situasjonen. Er dette noe vi kan gå til sak om?

Les mer

Tidligere hesteeier blander seg inn i hestestell

13. sep 2019 · spørsmål

Jeg har kjøpt en hest med Norges Rytterforbund sin standardkontrakt som utgangspunkt. Selger la til en del ekstra punkter om stell og bruk av hesten, som jeg på tidspunktet tenkte ville være uproblematisk. Nå viser det seg imidlertid at jeg fikk selger «med på kjøpet». Retten hun krevet til å besøke hesten gjør at hun stadig inspiserer og korrigerer. Hvordan kan jeg ende dette? Kan jeg selge hesten til samboeren min og kjøpe den tilbake fra han og så gjelder ikke den gamle kontrakten?

Les mer

Angrerett ved kjøp av hund

04. des 2018 · spørsmål

Har solgt en hund på 7 måneder, uten feil og mangler. Kjøper har betalt, men vil etter èn dag ikke lenger ha hunden fordi barna er redd henne. Kan kjøper kreve å få pengene tilbake ?

Les mer