Dyrehold

Innhold

Hvem får beholde husdyret ved brudd?

28. aug 2023 · spørsmål

Hvem får beholde husdyret ved brudd? Vi har ingen samboerkontrakt. Husdyret var en gave til oss begge, så det fins ingen kvittering som beviser offisiell eier. Fins det noen konkrete regler for husdyr ved samlivsbrudd?

Les mer

Erstatning fra oppdretter ved avlivning?

22. mai 2023 · spørsmål

Erstatning fra oppdretter ved avlivning? Valpen var frisk og ingen tegn til sykdom ved overlevering til valpekjøper. Sykdomsbildet er ikke raserelatert, det er et uheldig tilfelle og ren uflaks. Avlet fra foreldrehundene er ikke grunnen, det var ikke arvelig. Valpekjøper fikk utbetalt alt han har krav på fra forsikringsselskapet sitt: livsforsikring, medisiner og veterinærutgifter, men må betale egenandel. Valpekjøper krever kjøpesummen tilbake. Hvilke rettigheter har oppdretter i dette?

Les mer

Hvem eier katter funnet i pappeske?

21. apr 2023 · spørsmål

Vi er en dyreorganisasjon, og rykket ut på et tilfelle av fraflyttede katter. Mor og far var stengt ute, 6 kattunger var stengt inne i en lukket pappeske, full med tepper (lite luft). Disse ble oppdaget etter 2 dager, og vi hentet dem inn dagen etter. Politiet var involvert. De var overlatt til å sulte eller kveles. 2,5 uker etter, blir vi kontaktet av "eier" som vil hente disse tilbake. Dette vil vi ikke pga. måten de var overlatt på. De var ikke chippet. Er ikke vi offisielt blitt eier av disse nå?

Les mer

Dyrlege journalførte ikke hundens plager

11. apr 2023 · spørsmål

Vi kjøpte en omplasseringshund i 2022. Hun ble sendt for full helsesjekk før vi kjøpte den. Dyrelegen til tidligere eier sa at hunden var i topp form bortsett fra alopecia, som hun fikk medisin for. Dyrelegen vår oppdaget at hun hadde kronisk ørebetennelse, og måtte få full narkose for å rense begge ørene. Det viser seg at den tidligere dyrelege ikke har journalført hennes plager, og feildiagnotiserte henne. Vi har brukt over kr. 60 000,- på hundens plager. Kan vi kreve at tidligere dyrelege dekker våre utgifter?

Les mer

Får ikke adoptere hund allikevel

06. sep 2021 · spørsmål

Vi kontaktet et omplasseringsforening i en annen by. Vi ville adoptere en hund. Vi er erfarende hundeeiere og ville redde en hund. De sa at de hadde en hund som det hastet med å få omplassert og lurte på om vi kunne reise fra vår by til dem, for å bli kjent med hunden umiddelbart. Noe som vi gjorde. Da vi kom dit og møtte hunden var det en positiv opplevelse. Vi skulle skrive kontrakt tre dager senere. Dagen etter møtet med hunden får vi beskjed av omplasseringsforeningen at fosterhjemmet vil ha hunden selv. Hvilke rettigheter har vi? Alt er skriftlig.

Les mer

Kan kjøper kreve erstatning av selger for syk valp?

06. sep 2021 · spørsmål

Jeg kjøpte en valp i desember som vi måtte selge videre grunnet sykdom. En måned senere informerte jeg de nye eiere om at valpens bror har blitt syk, Short ulna-syndrom. De sjekket derfor valp kjøpt av meg. Jeg fikk beskjed fra oppdretter. Det ble påvist samme sykdom på valpen. De vil nå har 35.000,- i erstatning. Jeg har tilbudt dem enten halve kjøpesummen tilbake eller kjøpesummen mot at jeg henter tilbake hunden. De nekter for alle mine forslag. Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer

Kan lydige hunder gå løs i båndtvangperioden?

25. mai 2021 · spørsmål

«I følge hundeloven § 4 kan hunder bare være løse når de blir fulgt eller kontrollert på aktsom måte,». Vil det da i teorien si at hvis jeg har svært god kontroll på hunden min, og følger med på en meget aktsom måte, så kan jeg ha den løs i båndtvangperioden? Og i parker, nasjonalparker, fredet området osv. Eller områder der grunneier selv har satt opp båndtvangskilt? Evt når/hvor kan jeg bruke denne loven?

Les mer

Erstatning for syk hund

01. feb 2021 · spørsmål

Min mor har en hund som ho har blitt lurt av tidligere eier. Min mor har betalt 6000 kr i 2013. Nå har hun betalt mye for at hunden skal bli frisk. Min mor har lyst å gå mot sak å kreve erstatning for det hun har brukt på hunden på dyrlege og dyresykehus? Hvordan skal hun gå fram?

Les mer

Vil returnere aggressiv valp

14. jan 2021 · spørsmål

Har kjøpt en hund for 3 dager siden og vil tilbakelevere pga aggressivitet mot barn. Har betalt 16 000 kr og har kontaktet oppdretteren i dag, men hun sa at vi kan få bare 5000 kr tilbake. Finnes det ikke en generell kjøpsloven som går over kjøpekontrakt (i kontrakt sies det at vi får ikke noe refundert ). Det er bare 3 dager.

Les mer

Hvem eier katten?

02. sep 2020 · spørsmål

Kona mi og hennes eks eier en katt sammen. Etter skilsmisse ble katta med hennes eks. Etter at en nabo til eksen la ut bilde på katta i dårlig tilstand, ønsket kona min og jeg å ta hånd om katta. Hennes eks sa at dette gikk greit, sitat «I really mean you can have him». Etter vi har hatt katta hjemme og den har begynt å hente seg noe ønsker ham nå katta tilbake og stiller spørsmål rundt eierskap. Hva kan vi gjøre?

Les mer