Dyrehold

Innhold

Hvem skal ha hunden etter samlivsbrudd?

08. feb 2024 · spørsmål

Jeg og min eks skiller nå lag, og vi har en hund i lag vi har hatt i 2 år. Eksen er satt opp som "hovedeier" og jeg som "deleier" da oppretter sa vi ikke begge kunne være oppsatt som "hovedeier". Eksen begrunner nå dette som at jeg ikke har noe rett på hunden eller kan bestride noe form for eierskap. Selv om jeg har bidratt like mye i form av utgifter over disse årene som min eks. Hva kan jeg gjøre da jeg føler at jeg blir frastjålet en dyp og kjær "eiendel/del av livet mitt"?

Les mer

Hvem får beholde husdyret ved brudd?

28. aug 2023 · spørsmål

Hvem får beholde husdyret ved brudd? Vi har ingen samboerkontrakt. Husdyret var en gave til oss begge, så det fins ingen kvittering som beviser offisiell eier. Fins det noen konkrete regler for husdyr ved samlivsbrudd?

Les mer

Erstatning fra oppdretter ved avlivning?

22. mai 2023 · spørsmål

Erstatning fra oppdretter ved avlivning? Valpen var frisk og ingen tegn til sykdom ved overlevering til valpekjøper. Sykdomsbildet er ikke raserelatert, det er et uheldig tilfelle og ren uflaks. Avlet fra foreldrehundene er ikke grunnen, det var ikke arvelig. Valpekjøper fikk utbetalt alt han har krav på fra forsikringsselskapet sitt: livsforsikring, medisiner og veterinærutgifter, men må betale egenandel. Valpekjøper krever kjøpesummen tilbake. Hvilke rettigheter har oppdretter i dette?

Les mer

Hvem eier katter funnet i pappeske?

21. apr 2023 · spørsmål

Vi er en dyreorganisasjon, og rykket ut på et tilfelle av fraflyttede katter. Mor og far var stengt ute, 6 kattunger var stengt inne i en lukket pappeske, full med tepper (lite luft). Disse ble oppdaget etter 2 dager, og vi hentet dem inn dagen etter. Politiet var involvert. De var overlatt til å sulte eller kveles. 2,5 uker etter, blir vi kontaktet av "eier" som vil hente disse tilbake. Dette vil vi ikke pga. måten de var overlatt på. De var ikke chippet. Er ikke vi offisielt blitt eier av disse nå?

Les mer

Dyrlege journalførte ikke hundens plager

11. apr 2023 · spørsmål

Vi kjøpte en omplasseringshund i 2022. Hun ble sendt for full helsesjekk før vi kjøpte den. Dyrelegen til tidligere eier sa at hunden var i topp form bortsett fra alopecia, som hun fikk medisin for. Dyrelegen vår oppdaget at hun hadde kronisk ørebetennelse, og måtte få full narkose for å rense begge ørene. Det viser seg at den tidligere dyrelege ikke har journalført hennes plager, og feildiagnotiserte henne. Vi har brukt over kr. 60 000,- på hundens plager. Kan vi kreve at tidligere dyrelege dekker våre utgifter?

Les mer