Lån

Innhold

Tilbakebetaling av privat lån

23. aug 2021 · spørsmål

Jeg har en venn som har lånt noe penger til en han kjenner, og som lovet å gi pengene tilbake. Alt er dokumentert på meldinger og på Vipps. Nå har det gått flere måneder over tilbakebetalingsfristen og vennen min har flere ganger purret og gitt nye frister som heller ikke overholdes. Hvordan kan han gå frem for å få pengene tilbake? Bør han snakke med advokater, konfliktråd e.l.?

Les mer

Venn vil betale 100 000 kontant

05. jan 2021 · spørsmål

Jeg har lånt en stor sum til en venn av meg. Han vil nå begynne å betale tilbake, og sier han kommer til å betale meg kontant; i første omgang 100 000 kontant. Jeg svarte at det er altfor mye kontant, og at det nok overskrider hva som er lov. Jeg spurte ikke hvor han får de kontantene fra, da det ikke angår meg hvor han får pengene fra. Hvor mye har han lov til å gi meg kontant som tilbakebetaling på lånet, og eventuelt hvor lang tid må det gå før han igjen kan gi denne maksgrensen?

Les mer

Far betaler ikke tilbake lån til datter

04. jan 2021 · spørsmål

Min datter som er 20 år har lånt 50 000kr til sin pappa, vi er separert. Han lovte å betale tilbake pengene den 1/11-20. Men har ikke fulgt avtalen og gjort dette. De har kun en muntlig avtale om at han kunne låne disse pengene et halvt år frem til nov. -20. Hvordan skal man gå frem med dette? Han sier han ikke har de pengene så hun må få det seinere. Hadde vært fint å få noen råd hvordan gå frem i saken.

Les mer

Ny samboer vil nedbetale lån

13. nov 2020 · spørsmål

Jeg eier bolig, har 2 voksne barn. En mangeårig kjæreste skal bli min samboer. Han eier ikke bolig, men har nå arvet 500 000 som han ønsker skal brukes til nedbetaling av mitt lån. Han ønsker at jeg skal fortsette å eie bolig alene, da han har kun 1 barn han ikke har kontakt med som han ikke ønsker at skal arve ham. Han ønsker derfor ikke å være medeier i bolig. Vil hans sønn ha noen rettigheter etter at vi har vært samboere i noen år om min samboer dør først?

Les mer

Få tilbake privat lån

29. okt 2020 · spørsmål

Har lånt ut penger til en kollegas firma fra min egen. 300 000,- i kapitallån. Har i flere år blitt lovet å få dette tilbake, men begynner å gi opp. Har fått tilbake halvparten, men kan jeg kreve in resterende på noen annen måte?

Les mer

Låne penger til foreldre

04. aug 2020 · spørsmål

Jeg ønsker å gi et privat lån til mine foreldre i forbindelse med at de kjøper en ny bolig med livsløpsstandard. Lånet skal være rente og avdragsfritt så lenge de lever, evt så lenge de har behov for å eie boligen. Men ved et arveskifte skal summen tilbakebetales, justert for inflasjon. 1) er det noen skattemessige forhold vi trenger å vite om? Hva skal rapporteres? 2) er det noen standardkontrakt for et slikt lån? 3) er det noe vi bør tenke på i forhold til andre arvinger (dvs mine søsken)?

Les mer

Får ikke tilbake penger fra venn

21. jul 2020 · spørsmål

Jeg har betalt 3000 kroner til en «venn» for å hjelpe å betale for hotell. Har nå vært i kontakt med hotellet som sier det ikke ble betalt noe ved avbestilling! Han som har stjålet dette og bare krevd mer hver uke sitter nå inne (annen sak) og det er ikke mulig med oppgjør da han nekter å betale. Hva gjør jeg?

Les mer

Salgspant når man låner penger av en venn

05. mai 2020 · spørsmål

Hvis man tar et billån gjennom en venn, kan da långiver kreve tilbake bil og selge den selv om låntaker betaler for seg hver mnd?

Les mer

Venninne betaler ikke tilbake lån

09. sep 2019 · spørsmål

Lurer på hvordan eg skal få pengene tilbake som eg lånte bort til ei venninne. Er snakk om 8000 kr. Har vært i kontakt med hu flere ganger, men hu nekter å betale uansett hva eg sier på at hu kan betale 500 kr i mnd. Så spørsmålet mitt er hu fikk lånt disse pengene til bil og eg er nå dritt lei av å vente på dem er gått 3 år nå! Hvordan kan eg få hentet pengene på lovlig vis eller erstatnings ting for å dekke opp?

Les mer

Sliter med å betale tilbake gjeld til venninne

06. aug 2019 · spørsmål

Jeg har lånt penger av en venninne, og det er snakk om 68 000 kr. Jeg lovet henne å betale alt tilbake, vi har ikke laget noe som helst gjeldsbrev eller noe som helst. Jeg sa jeg skal gjøre mitt beste å jobbe i sommerferien for å kunne betale så mye av lånet som jeg klarer, men det har blitt lite arbeid pga sykdom, jeg lurer på om hun da kan gå videre med dette slik at det evt blir en sak mot meg om dette. For jeg har lovet henne pengene, men vi har aldri fastslått dato eller noe.

Les mer