Lån

Innhold

Får ikke tilbake lån til venn

21. mai 2024 · spørsmål

For er par år siden så låne noen penger av meg til en sofa som kostet en del. H*n lovte å betale tilbake. Men har ikke skjedd enda. Har anmeldt det men ble henlagt med en gang. Jeg henger etter med mye regninger så de pengene hadde hjulpet mye å fått tilbake. H*n påstår at jeg ga pengene og ikke lånte dem ut. Har vipps-bevis på alle sammen. Jeg vet at h*n tjener nokk til å betale tilbake. Var fryktelig dumt å låne dem penger, det vet jeg, dum og tenkte ikke over konsekvensene.

Les mer

Kan bytte av bank gi omkostninger ved overtakelse av lån?

20. mar 2024 · spørsmål

Hei Jeg ble oppringt av Sparebank 1 med spørsmål om jeg ville flytte mitt boliglån tilbake til deres bank fra Bulder. Jeg takket ja da de tilbød lavere effektiv rente. Min lånesaldo var 1 580 000 i Bulder. Da jeg logget inn i nettbanken, sto det at ny lånesaldo var 1660 000. Dette kan da ikke være lov? Er det 80 000 kroner i omkostninger ved overtakelse av lån?

Les mer

Jeg lånte et stort beløp av min venn, uten å skrive en kontrakt, men ønsker å skrive kontakt på dette lånet

07. feb 2024 · spørsmål

Hei. For 5 år siden lånte jeg et stort beløp til en venn (120.000 kr), uten å skrive kontrakt på privat lån. Det vil jeg imidlertid gjøre nå, og jeg har i den anledning noen spørsmål jeg håper dere kan svare på. Ser at en kontrakt bare er gyldig i 10 år. Gjelder dette uansett? Og kan jeg skrive en kontrakt på et lån selv om det er gått 5 år siden han fikk pengene? Må jeg presisere dette i kontrakten? Takk.

Les mer

Må ektemannen betale billånet?

12. des 2023 · spørsmål

Jeg og min mann har vært gift i 3 år. For fem år siden kjøpte jeg en bil for 8. Kjøpet ble delfinansiert med et salgspantlån på 6. En dag kjørte jeg bilen til tross for at jeg var beruset. Jeg kjørte av veien, og bilen fikk store skader. Verdien av bilen med skade ble vurdert til 4. Forsikringsselskapet nektet å dekke skaden fordi jeg ikke var edru da jeg kjørte, og lånet på bilen stod fortsatt til rest med 6. Jeg misligholdt lånet, og bilen ble solgt for 4. Jeg skylder banken fortsatt 2. Må mannen min betale?

Les mer

Banken har gitt min sønn på 19 år lån han ikke klarer å betjene

16. okt 2023 · spørsmål

Kan en bank gi ungdom ubegrenset lån? Min 19 åring har fått lån på 404.600 kroner i sparebank 1 som han ikke klarer å betjene.

Les mer

Hvordan blir jeg fjernet som medlåntaker på et billån med tidligere kjæreste?

10. okt 2023 · spørsmål

Jeg står som medlåntaker på et billån med min tidligere kjæreste. Det er 1 år siden det ble slutt mellom oss, han har enda ikke fjernet meg fra billånet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke være på et billån til en bil jeg ikke bruker. Jeg har vært i kontakt med banken flere ganger, de sier at det er han som må sette i gang prosessen for å få meg fjernet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer

Belåne felles bolig

02. okt 2023 · spørsmål

I en situasjon hvor et par som eier en bolig sammen avslutter forholdet, men hvor begge forblir eiere av boligen, kan en av partene ta opp nye lån uten samtykke av den andre eieren (så fremt verdivurderingen av boligen viser en høyere verdi enn saldo på eksisterende lån)?

Les mer

Medlåntager i et hus jeg ikke eier

31. jul 2023 · spørsmål

Min eks tok opp startlån i 2013 da han kjøpte hus med daværende samboer. I 2014 kjøpte vi hus som ble fullfinansiert av bank og kausjonist. Av en eller annen grunn som jeg ikke husker nå fikk han meg til å bli medeier i lånet han tok opp i 2013, tror han sa det hadde noe med sikkerhet eller at det var en del av vårt lån. Nå vil han at jeg fortsatt skal være med å betale på et lån jeg aldri har hatt noe med. Juridisk står jeg som medlåntager, men lånet ble utbetalt 2013 et år før vi møttes.

Les mer

Eks betaler ikke sin del av lånet

16. mai 2023 · spørsmål

Jeg har en venninne som har vært igjennom et samlivsbrudd , hun hadde et felles lån med daværende samboer. Hun får nå ikke dialog med han og blir nå sittende å betale lånet alene for å unngå mislighold. Hva er hennes rettigheter når det gjelder felles lån?

Les mer

Må eksen betale sin del av lånet?

28. mar 2023 · spørsmål

Tok opp et lite boliglån med eksen, jeg var hovedlåntaker og eksen medlåntaker. Vi overførte boligen 100 % i mitt navn som gave i ektepakt om særeie og er registrert i Brønnøysundsregisteret og kartverket. Rent juridisk, hvis jeg nå selger boligen og innfrir min del av lånet, må eksen da innfri sin del "fra egen lomme" siden eksen ikke har eierandel i boligen?

Les mer

Venn betaler ikke tilbake lån

16. mar 2023 · spørsmål

Jeg har lånt bort penger til en jeg var god venn med før, det første lånet hans var for snart 7 mnd siden, han spurte om mer og skulle betale da han fikk lønn. Det har nå gått totalt 7 mnd siden start og han skylder meg fortsatt 4400 kr, han har lovet å betale lenge nå og kommer stadig på nye unnskyldninger til å ikke betale. Jeg er lærling med dårlig lønn som nå virkelig trenger de pengene til mine egne regninger og utgifter.

Les mer

Betale på lånet til ekskjæresten

13. jan 2023 · spørsmål

Spør for en venninne som har gått ut av et forhold. Hun tok opp et lån og kjæresten kjøpte båt for de pengene og står i hans sitt navn. Og han hjelper ikke til å betale ned på lånet. Og venninna mi sitter igjen med dette lånet alene og betaler. Finnes det en løsning eller råd?

Les mer