Markedsføring

Innhold

Bilde av meg brukes til markedsføring uten samtykke

21. des 2023 · spørsmål

Et bilde av meg og en venninne brukes i forbindelse med markedsføring av et klatresenter på sosiale medier. Bildet ble tatt under en "buldrejam" og vi ble informert om at det ville være en fotograf til stede som skulle ta bilder i forbindelse med dette arrangementet, noe vi samtykket til. Vi ble ikke informert om og ga heller ikke samtykke til at bildet skulle brukes på klatresenteret sin nettside og i betalt annonsering sosiale medier. Har de lov til dette uten samtykke fra oss?

Les mer

Lov til å sette opp klistremerker med reklame?

31. aug 2022 · spørsmål

Jeg arbeider i en bedrift og lurer på om det er lovlig å klistre klistremerker i offentligheten med QR-kode til bedriftens produkt/nettside som en del av markedsføringen for produktet. Da tenker jeg på små klistremerker som ikke tar mye synlighet.

Les mer

Deling av bilder fra et utested på Facebook

22. nov 2021 · spørsmål

Jeg er nyansatt medieansvarlig på et utested. Jeg ønsker å ta situasjonsbilder av besøkende til et fotoalbum på bedriftens Facebook-side, som kundene kan se på i ettertid og for å vise fornøyde kunder utad. Henvender noen seg til kamera vil jeg ta opp delingssamtykke med vedkommende. Deler selvsagt ingenting som krenker avbildede, som promotert reklame, som reklame for alkohol eller av noen som er tydelig overstadig beruset. Er det ellers noen forskrifter vi må forholde oss til i disse situasjonene?

Les mer

Personvern – strenge regler for personvern

12. aug 2015 · artikkel

Ifølge forskrift til arbeidsmiljøloven – «Forskrift om arbeidsgivers innsyn i e-postkasse og annet elektronisk lagret materiale» – har arbeidsgivere i utgangspunktet ikke lov til å lese ansattes personlige e-post. Men det er flere unntak fra denne hovedregelen, og spørsmålet om rett til innsyn i e-post kan være en kilde til konflikter. Hvis arbeidsgiveren har begrunnet mistanke om […]
Les mer