Personvern

Innhold

Jeg slettet min TikTok-konto for en uke siden, men bildene og videoene mine blir fortsatt publisert uten min tillatelse. Hva gjør jeg?

11. jun 2024 · spørsmål

Jeg slettet min TikTok-konto for en uke siden. Jeg oppdaget imidlertid på Google Bilder og video at de hadde blitt publisert uten min tillatelse. Jeg prøvde flere ganger å overbevise Google om å slette bildene og videoene mine, men dette har ikke blitt gjort. Jeg får bare lenker som jeg bør se på og svare på. Hvordan kan jeg beskytte meg selv? Jeg vil at du skal slette bildene og videoene mine. Jeg blir veldig takknemlig for et raskt svar.

Les mer

Behandlingsansvarlig nekter å utlevere juridisk betenkning

16. feb 2024 · spørsmål

Når et advokatfirma har gjort en juridisk betenkning knyttet til forhold rundt en person. Den juridiske betenkningen er et betalt oppdrag fra en "behandlingsansvarlig", jmf. personvernforordningen. Kan da "behandlingsansvarlig" nekte utlevering av notatet med den juridiske betenkningen og personopplysningene, med hjemmel i straffeloven §211, uten at slik påberopelse er saklig begrunnelse?

Les mer

Erstatning etter personvernbrudd

05. feb 2024 · spørsmål

Jeg bare lurer på om jeg har krav på erstatning, når Statens helsetilsyn gjorde en feil ved å legge ut mitt fulle navn tilknyttet en sak der jeg er pasient og vitne. Der jeg i utgangspunktet skulle vært helt anonym. Skaden som helsetilsynet gjorde har påvirket både navn og rykte på en liten plass. Helsetilsynet fjernet navnet mitt etter 18 timer, etter mange forsøk på å nå dem, men da var allerede «skaden» skjedd.

Les mer

Tidligere arbeidsgiver bruker bilde uten samtykke

23. aug 2023 · spørsmål

Tidligere arbeidsgiver bruker bilder av meg uten formelt samtykke. Jeg sluttet der i 2022 og synes det er ukomfortabelt. De har over 40 000 følgere på Facebook og har postet to innlegg av meg og tre andre ansatte der etter jeg sluttet. Er det noe jeg kan gjøre og hvor skal jeg starte da jeg ønsker å ta saken videre?

Les mer

Kan arbeidsgiver dele arbeidssøkers CV?

24. apr 2023 · spørsmål

Når en ny person skal ansettes, har en arbeidsgiver lov å sende informasjon om søkerne rundt til de ansatte som allerede jobber der? Som f eks CV, karakterer på eksamen, kursbevis, søknadsteksten osv.

Les mer

Arbeidsgiver oppga lønnsinformasjon til fremmed person

16. mar 2023 · spørsmål

En kvinne som ringte arbeidsgiveren min og presenterte seg som min kone ba om informasjon om inntektene mine og fradragene mine. Den regnskapsansvarlige ga slik informasjon over telefon/sms uten noen verifisering av innringer. Er dette normal praksis?

Les mer

Personvern – strenge regler for personvern

12. aug 2015 · artikkel

Ifølge forskrift til arbeidsmiljøloven – «Forskrift om arbeidsgivers innsyn i e-postkasse og annet elektronisk lagret materiale» – har arbeidsgivere i utgangspunktet ikke lov til å lese ansattes personlige e-post. Men det er flere unntak fra denne hovedregelen, og spørsmålet om rett til innsyn i e-post kan være en kilde til konflikter. Hvis arbeidsgiveren har begrunnet mistanke om […]
Les mer