Hvordan forberede møtet med advokat?

Oppdatert: 31.05.2017 Emner: ,
En haug med permer og dokumenter

Før det første møtet med advokaten bør du ta deg tid til å lage en oversikt over saken din. Da blir det lettere for advokaten å gi deg rask og god hjelp. For deg kan dette også bety penger spart.

Husk at når du går til advokat, betaler du for høyt kvalifisert juridisk rådgivning. Som hovedregel betaler du en pris pr time advokaten bruker. Derfor er det viktig for deg at advokatens tid anvendes best mulig. Det kan bli unødvendig dyrt å la advokaten bruke tid på å rydde i papirene dine.

Du får selv bedre oversikt, og du får bedre og raskere hjelp hos advokaten dersom du gjør noen enkle forberedelser før det første advokatmøtet. Det handler først og fremst om å lage en kronologisk oversikt. Det vil si at advokaten trenger en samlet oversikt som viser rekkefølgen i alle hendelser som kan være viktige for saken din.

Gratis rådgivning

Vi minner om at Advokatforeningens medlemmer arrangerer advokatvakter en rekke steder i landet. Her får du inntil en halv time gratis rådgivning av advokat.  Ved å møte opp på en advokatvakt kan du få en første gjennomgang av saken din. Mange bruker denne muligheten til å få vurdert hvorvidt de har en sak de bør gå videre med.

Del denne artikkelen: