Datter ønsker mer samvær og kontakt med mor

Publisert: 01.03.2022

Jenta mi ønsker mer samvær med meg, men far nekter. Han vant fram om fast bosted for tre år siden. Da med begrunnelse om at han hadde fast jobb, fast bosted, kone og bedre evne til foreldrekontakt. Det ble lagt til grunn vanlig samvær og tre uker på sommeren. Datteren min vil være mer hos meg i ferier, særlig på sommeren, men han nekter. Selv er han borte på jobb mye og har tre uker fri på sommeren. Likeså begrenser han ellers kontakt. Hvordan få økt samværet og kontakt ellers?

Svar:

Det første man bør gjøre for å få endret en eksisterende samværsordning, er å be om bistand fra familievernkontoret og se om dere kan finne en frivillig løsning der. De har også mulighet til å snakke med barnet slik at hennes mening blir hørt.

Om dere ikke finner ut av det ved hjelp fra familievernkontoret, er det mulig å få avgjørelser fra retten endret om det foreligger "særlige grunner". Det kan det være lurt å diskutere dette konkret med en advokat og høre om det er grunnlag for å ta din sak inn for retten igjen.

Med vennlig hilsen, advokat Cathrine Rieber-Mohn

Del denne artikkelen: