Grunneier vil bygge hytter på kjøpt plass på camping

Publisert: 02.05.2023

Vi kjøpte en fast plass på en campingplass for noen år siden til 300 000 kroner. Den har veldig fin beliggenhet, derav prisen, vogna og spikerteltet var ikke verdt noe særlig. Vi har oppgradert denne nedslitte plassen i løpet av årene og fått det skikkelig fint. Nå har vi blitt sagt opp, fordi grunneier skal bruke tomten til å bygge hytter. Vi kan dermed ikke selge plassen vår og blir ikke kompensert med noe fra grunneier. Vi taper med andre ord 300 000 kroner. Er dette lov?

Svar:

Det er for meg uklart hva dere har kjøpt. Hvis dere har kjøpt plassen, burde dere få en fast rett til den spesifikke plassen. En fast rett til en del av en fast eiendom vil det være vanskeligere å bli kvitt enn en vanlig leieavtale. Dere må avklare hva dere har avtalt og kjøpt fra grunneieren, og hvilke rettigheter dere og grunneieren har i avtaleforholdet.

Hvis det er en avtale om leie av grunn vil grunneieren oftere har mulighet til å si opp avtalen.

Om dere har krav på kompensasjon eller erstatning for oppsigelsen og den verdien dere har tilført vil avhenge av avtalen dere har inngått med grunneieren. Jeg vil anbefale dere å kontakte en advokat for å gå gjennom avtalen, for å avklare hva slags avtale dere har inngått og hvilke rettigheter dere har i den sammenheng.

Del denne artikkelen: