Hente ting hos eks når man har besøksforbud

Publisert: 25.08.2023

Min eks-samboer har valgt å anmelde meg for hensynsløs adferd. Noe det ikke finnes holdepunkter for. Og derfor henlagt, da ikke politiet kan finne noe straffbart. Det er også begjært et besøksforbud. Som i første rekke også ble avvist. Saken ble vurdert på ny og av en eller annen grunn, blitt innvilget. Jeg har fortsatt ting i det huset vi hadde sammen. Men har blitt nektet å kontakte henne. Hvordan skal jeg gå frem for å få tilbake de tingene som er mine?

Svar:

Du kan kreve at beslutningen om besøksforbud prøves for retten. Dersom retten finner at det ikke er grunnlag for ileggelse av besøksforbud eller besøksforbudet er et uforholdsmessig inngrep, vil besøksforbudet bortfalle når rettens kjennelse er rettskraftig.

Du kan heller ikke ta kontakt med din tidligere samboer via en tredjeperson. Du kan imidlertid ta kontakt med politiet for å få informasjon om din ekssamboer har en advokat som bistår henne. Du kan i tilfelle henvende deg til hennes advokat vedrørende denne typen praktiske spørsmål. Dersom politiet opplyser at hun ikke har advokat, kan du forhøre deg med politiet om hvordan du kan få tilbake dine ting fra huset når du er ilagt et besøksforbud.

Med vennlig hilsen, advokat Nina Oskarsson

Del denne artikkelen: