Samlivsbrudd og overtakelse av bolig

Publisert: 20.11.2023

Min samboer skal gå fra meg og jeg har da noen spørsmål. Vi har felles barn og eier hus sammen. Vi er enige om at jeg skal få 100 % eierskap til huset. Og hun skal få penger fra bil salg og hvitevarer osv Men jeg forstår lite om hvordan vi ordner skjøte osv for og få boligen skrivd over på meg. Siden vi er enige om hvordan vi skal gå frem er det ikke noe snakk om og kjøpe hverandre ut. Så lurer på hvordan vi kan få hjelp til dette og eventuelt hva noe sånt koster?

Svar:

Dere finner relevant informasjon for eksempel her: https://www.kartverket.no/eiendom/overfore-eiendom/samlivsbrudd-samboere

Husk at eventuelt gjeldsansvar også bør avklares og eventuelt endres, slik at ikke den ene fortsetter å stå som medlåntaker videre, for lån tilhørende en bolig den andre eier alene, for å ta et eksempel.

Jeg vil nok anbefale at dere setter opp en avtale om hva dere har blitt enige om, i forbindelse med det økonomiske oppgjøret etter endt samboerforhold, - slik at helheten er tydelig for dere begge.

Dersom dere ønsker juridisk bistand til noe av dette, kan dere kontakte advokat (eller flere) med forespørsel om pris for oppdraget. Det kan være èn felles advokat, eller hver deres advokat.

Med vennlig hilsen, advokat Katharina Vig Lunde

Del denne artikkelen: