Betalingskrav og sanksjoner

Innhold

Strømselskap kansellerer avtale pga betalingsanmerkning

22. jun 2020 · spørsmål

Kan et strømselskap kansellere min nye strømavtale fordi min lokale nettleverandør har gitt dem opplysninger om min tidligere betalingsevne? Jeg har 2 betalingsanmerkninger jeg snart er ferdig med å betale på, men fikk igjennom strømavtale likevel. Nå har Norgesenergi kansellert den avtalen på bakgrunn av tilbakemelding fra nettselskapet som nå har meg på leveringsplikt. Kan et selskap utlevere informasjon om meg til et annet?

Les mer

Faktura for tjeneste utført i 2017

05. jun 2020 · spørsmål

Det ble utført en tjeneste uten noen kontrakt av et firma til meg. Vi avtalte muntlig hva må gjøres i juni 2017. Tjeneste ble utført i periode juli - desember 2017. Jeg var ikke fornøyd med utført arbeid og nektet å betale vederlag for det. Jeg har aldri fått noen faktura. Kan dette firma kreve noe fra meg nå?

Les mer

Fått faktura fra tannlege etter fire år

29. apr 2020 · spørsmål

Idag fikk jeg en faktura fra tannlege. Behandling skjedde 04.01.2017 og det er idag som jeg får brev om dette. Jeg har vært der en del ganger etterpå og jeg har ikke fått høre om behandling som var ikke betalt og betalte det jeg måtte etterpå. Tannlege sier at jeg fikk en tjeneste av henne, men dette er ikke riktig. Gjelder foreldelsesfrist 3 år i den saken?

Les mer

Krav mot tidligere eier av AS

24. mai 2018 · spørsmål

Et AS jeg tidligere var medeier i har mottatt purring på et krav som stammer fra tiden før selskapet ble solgt. Kan dette kravet rettes/flyttes mot tidligere eiere hvis det er enighet om at vi er ansvarlige for gjelden?

Les mer

Får ikke tilbake penger som er lånt bort til venn

30. apr 2018 · spørsmål

Jeg har tatt opp lån på leiligheten min og lånte bort en del av pengene til min venn som siden gikk konkurs. Han har betalt en del av pengene, men det gjenstår 280 000 kr.

Jeg lider veldig pga dette og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva er mulighetene for å få pengene når det er slått personlig konkurs? Jeg kan bevise at pengene er lånt ifra banken min og lånt videre til han. Hva slags rettigheter har jeg og hva skal til for at jeg kan få pengene mine tilbake?

Les mer

Kunde betaler ikke for oppdrag

30. apr 2018 · spørsmål

Jeg har et firma (AS). Vi har utført en liten renovasjonsoppdrag til en kunde som ikke er villig til å betale for(16 092 kr). Vi har ikke hatt en skriftlig avtale, dermed er det vanskelig å bevise det muntlige.

Les mer

Fått faktura etter to år

27. apr 2018 · spørsmål

Jeg fikk en faktura på konsultasjon hos lege som er over 2 år gammel. Legen var ikke legen min på tidspunktet, men jeg hentet journalen min rundt samme tidsrom. Jeg er sikker på at jeg betalte den, men tenkte ikke over å beholde den. Må jeg betale fakturaen?

Les mer

Foreldelsesfrist for betaling på bryllupsbilder

13. mar 2018 · spørsmål

Vi giftet oss sommeren 2013. Ble nå kontaktet av fotografen vi brukte, som sier hun mangler en innbetaling fra bryllupet. Har fotografen lov til å kreve inn disse pengene da hun ikke har sendt oss en faktura? Særlig siden det nå er snart fem år siden bryllupet og fotograferingen?

Les mer

Anmelde parkeringsselskap?

21. feb 2018 · spørsmål

Et parkeringsselskap ila meg en kontrollsanksjon for å ha oversteget tillatt parkeringstid, 72 timer. De har bare dokumentasjon på parkering i 42 timer, noe de også innrømmer etter 6 måneder. De har tidligere sendt bilder av bilen som formentlig skal vise at jeg har parkert utover 72 timer, uten at noen av disse bildene er gyldige. Selskapet nekter å tilbakebetale kontrollsanksjonen, og parkeringsklagenemda aviser klagen min. Er det mulig å anmelde parkeringsselskapet?

Les mer