Inkasso

Innhold

Bilen min kræsjet og ble kondemnert og forsikringsselskapet betaler ut en sum på 90.000 kr. Da jeg har pant/utlegg i bilen går disse til kreditorer som jeg har gjeld til. Blir de 90.000 brukt på å betale ned gjeld? Eller sitter jeg igjen med 0 kr og den samme summen med gjeld?

07. feb 2024 · spørsmål

Hei jeg har en bil jeg kræsjet som blir kondemnert og forsikringsselskapet betaler ut en sum på 90.000 kr. Da jeg har pant/utlegg i bilen går disse til kreditorer som jeg har gjeld til. Blir de 90.000 brukt på å betale ned gjeld? Eller sitter jeg igjen med 0 kr og den samme summen med gjeld? La oss si gjelda er 200.000 så blir 90.000 betalt ned på gjelda eller tar de 90.000 og jeg enda har 200.000 i gjeld?

Les mer

Far satte gjeld i mitt navn og jeg har fått en rekke inkasso krav

07. feb 2024 · spørsmål

Jeg er oppvokst med en stefaren som var narkoman og alkoholiker og var psykisk ustabil. Når jeg var 16 flyttet jeg til fattern. Men adressen min var hos stefar. Han tok sitt egent liv rett før jeg ble 19. Etter det skulle jeg sette noe på mitt navn for første gang. Men var ikke kredittverdighet. Fant ut att han hadde satt ting på mitt navn. Så jeg hadde flere hundre tusen i inkasso saker. Alt er betalt nå for lengst. Men hadde jeg kunnet krevd erstatning for det ? Tenkt på det først nå

Les mer

Er i en tvistesak hvor en inkassofirma under selve prosessen driver kommersiell forretning på mine data og sender meg purringer

07. feb 2024 · spørsmål

Heisan Jeg har en tvistesak hvor en inkassofirma under selve prosessen driver kommersiell forretning på mine data og sender meg purringer inkludert deres utenrettslig salær. Jeg har lest en plass at det har ikke inkassofirma lov til når de først er informert om at en tvistesak er på gang, men jeg husker ikke hvor det sto. Kanskje dere kan hjelpe meg?

Les mer

Samboer er dømt i forliksrådet til å betale gjeld på bil, jeg har co signert på dette. Hva skjer videre?

31. jan 2024 · spørsmål

Samboer er dømt i forliksråd til å betale gjeld på bil/lån på denne, jeg co signerte. Jeg har prøvd å få han til å selge bilen i to år men han nektet, han betalte heller ikke på bil lånet etter brudd som da har resultert i at bilen endelig etter over 2 år ble hentet av namsmannen(jeg ba om dette i lang tid) Det er nå inkasso på denne og de truer med å ta pant i eiendommen min, vi eier hver vårt. Han vedgår og tar ansvar for dette. Kan inkasso sels nekte å følge dommen fra retten?

Les mer

Hvordan bli kvitt inkassosaker?

30. jan 2024 · spørsmål

Er uføretrygdet siden 1997. Har 124 000 i inkassosaker. Hvordan bli kvitt dem?

Les mer

Får inkasso til en annen person

09. jan 2024 · spørsmål

Har snakka med Telenor, og ba dei ikke sende flere krav til meg når det gjelder en person, men Telenor sa at ikke skulle sende flere krav, noe Telenor ikke har gjort. Sendt Mail til Gothia inkassobyrå om ikke å sende flere krav angående personen som jeg ikke har noe med å gjere. Gothia skriv at dei skulle prøve og finne ei anna adresse til personen som skulle sende til han, men faktura kommer i mi postkasse, så Gothia inkassobyrå svarer meg skal prøve å finne.

Les mer

Kan inkassoselskapet kreve gebyr når jeg tok kontakt for å gjøre opp kravet før fristen?

08. jan 2024 · spørsmål

Har lån på bil som jeg fikk inkassovarsel på. Inkassovarslet hadde frist 23. november. Jeg tok kontakt med selskapet den 20. november for å ordne opp for meg. Fikk først svar den 27. november om at det ble sendt til inkasso med frist 23. Forsøkte å henvise til mail som ble sendt den 20. men fikk bare til svar at når det er satt en frist så blir det uansett sendt inn til inkasso. Mener jeg har mitt på det rene når jeg henvendte meg før fristen? Nå er det lagt på høye gebyrer. Kan de gjøre dette?

Les mer

Inkasso for legetime jeg ikke har hatt

08. jan 2024 · spørsmål

Inkassoselskap krever beløp for legetime hos legekontor som ikke har tatt plass. Har ikke vært på legetime hos legen som står oppført. Inkassoselskapet sier at det neste å gjøre nå dersom jeg ikke betaler kravet er å bringe det inn for forliksrådet. Legetimen står ikke oppført i loggen jeg har tilgang til.

Les mer

Bestrider betalingskrav fra bank

13. des 2023 · spørsmål

Hadde et refinansieringslån. Byttet bank for å samle alt. Den nye banken ba meg å få sluttfaktura med KID i gammel bank. Fikk det og ny bank betalte ut lånet før forfall. Fikk i ettertid brev fra namsmann om krav fra kredittselskap at det gjenstod 2000 kr som er blitt til 16 000. Kontaktet namsmann som kunne se alt var betalt før forfall og de ba meg sende inn all dokumentasjon. Har prøvd å få ett møte med en rådgiver i gammel bank men avslag. Har vi noen rettigheter mot banken og deres kreditor?

Les mer

Er inkassokravene foreldet?

14. nov 2023 · spørsmål

Jeg har flere inkassokrav som er datert til så tidlig som 2018, hvor inkassoselskapet har tatt rettslige skritt først nå i 2023. Er ikke disse sakene berammet av foreldelsesfristen for slike saker på 3 år? Også med tanke på fristen for rettslige skritt innen 6 måneder fra faktureringsdato. Jeg var i dialog med de i dag ang sakene mine, og kom til å tenke på dette med erkjennelse av krav. Har jeg nå "nullstilt" foreldelsesfristen deres ved å ringe de?

Les mer

Inkassofirma tar kontakt etter 10 år. Hva bør man gjøre?

07. nov 2023 · spørsmål

Når Inkasso firma skriver følgende hva er rettighetene mine saken er mer en 10 år gammel . For å unngå rettslig pågang på nåværende tidspunkt, oppfordrer vi til at du signerer og returnerer dette brevet innen 14 dager. Det vil si at vi ikke sender saken til forliksrådet eller namsmannen. Da kan du spare ytterligere saksomkostninger. Du unngår også at det påløper en ny betalingsanmerkning.

Les mer

Inkassoselskapet opprettet ny sak etter avgjørelse fra namsmannen

02. okt 2023 · spørsmål

Jeg var i en sak som gikk videre til namsmannen hvor det ble vedtatt at jeg skulle betale 10 000kr månedlig i 7 måneder, etter det skulle saken være avsluttet. Nå har inkassoselskapet opprettet ny sak på renter. Slik jeg har forstått det skal dette være inkludert i namsmannens avgjørelse. Inkassoselskapet nekter å fjerne denne saken. Hvordan bør jeg gå frem her?

Les mer

Ikke mottatt faktura eller varsel

02. okt 2023 · spørsmål

Vi har fått inkasso på en faktura for bompenger. Vi har ikke mottatt fakturaen, purring eller varsel. Vanligvis har vi mottatt eFaktura, men ikke denne gangen. Har kontaktet banken, de finner ingen eFaktura, men en aktiv eFaktura avtale. Dette vil ikke bomselskapet høre på og de har nå sluttet å svare på e-post. Hva gjør vi her? Vi vil ikke betale masse gebyr når ikke vi har fått fakturaen.

Les mer

Hvordan få tilbake privat gjeld?

29. sep 2023 · spørsmål

Jeg er kreditor i en privat sak hvor motpart skylder 600 000,- kr. Tvangsgrunnlag er et gjeldsbrev, utl.begjæring ble sendt til namsmannen i januar. Etter avholdt utleggsforretning er det besluttet lønnstrekk og pant i eiendom. Men eiendommen er belånt mer enn boligens verdi. Skyldner har redusert sin stilling fra 100 % til 20 % og fakturerer sin arbeidsgiver resten via ENK for å unndra seg trekket. Hva er mine alternativer videre nå?

Les mer

Kan kreditor sende krav om utleggstrekk for renter?

24. jul 2023 · spørsmål

Når et krav hos Namsmannen er ferdig nedbetalt, kan samme kreditor sende inn nytt krav om utleggstrekk for renter som har påløpt samtidig som trekket har pågått?

Les mer

Hvordan blir gjeld foreldet?

24. jul 2023 · spørsmål

Hvilke forhold skal ligge til grunn for at gjeld kan regnes som foreldet? Dette er inkassogjeld, og noe av det har vært hos namsmannen uten at de fikk grunnlag for trekk. Er det slik at hvis jeg har gjeld hos et inkassoselskap og de ikke har sendt meg påminnelser o.l over eksempelvis 3 år så kan denne være foreldet? Og i tilfelle, hvordan går man frem?

Les mer

Lege krever betalt for time det ikke ble innkalt til

14. jun 2023 · spørsmål

Jeg har fått faktura og inkassovarsel for en time hos spesialist som jeg ikke fikk innkalling til. Det viser seg at spesialisttjenesten har sendt innkalling til feil nummer, og at de fikk dette nummeret fra min fastlege. Spesialisttjenesten mener at jeg må betale for manglende oppmøte selv om jeg aldri fikk en innkalling. Har jeg noen rettigheter i dette tilfellet?

Les mer

Hvem skal betale for søsters begravelse?

31. mai 2023 · spørsmål

Min søster døde i april 2020, min mor tok på seg betaling av begravelse, og faktura er sendt til henne i hennes navn. Kort tid etter ble også min mor syk, og hun døde desember 2021. I slutten av 2022 får sønn til min avdøde søster faktura på min søsters begravelse(?!) den har nå gått til inkasso. Det er mulig (men svært merkelig) at min mor aldri betalte denne begravelsen. Dessuten er dette veldig sent å komme med krav fra begravelsesbyrå. Hvordan er jusen her? Kan de kreve dette av min nevø?

Les mer

Er faktura fra håndverker foreldet?

19. apr 2023 · spørsmål

Fikk i 2021 faktura fra håndverker 3 år og tre måneder etter et arbeid som ble utført i 2018, men på fakturaen har vedkommende skrevet at arbeidet er utført i 2020. Jeg fikk råd hos noen som mente denne fakturaen var foreldet og det var fusket mad datoen, og ikke gyldig lenger. Men nå i 2023 fikk jeg inkassovarsel. Må jeg betale eller er dette foreldet?

Les mer

Mindretall i samtale nekter å betale for lamper

22. mar 2023 · spørsmål

Vi bor i et sameie (10 seksjoner), her har vi skiftet lamper på fasade med stemmene 9 for, og 1 imot. Den personen som stemte imot nekter å betale egenandelen på lampene som vi andre har måttet, og det er siste dråpen. Kan jeg som styreleder begynne med purregebyr og så sende denne saken til inkasso? Kontekst: Er lamper på et sameie,.

Les mer