Borettslag og andelsleiligheter

Innhold

Styre vil gjøre om parkering til elbilplasser

01. okt 2021 · spørsmål

Jeg eier en andelsleilighet som jeg kjøpte for noen år siden, da jeg kjøpte den så fulgte det med både parkering og bod i kjelleren. Nå vil styret at min og flere plasser skal være forbeholdt til personer med elbil. Har de rett til å ta fra meg plassen helt uten videre?

Les mer

Å bo i borettslag når man har ME

14. sep 2018 · spørsmål

Jeg har diagnosen ME. En av mange ting jeg blir syk av, er lyder. Jeg bor i borettslag og 2 ting som gjør meg verre.

1: Hagearbeid. Reglene sier det er vi som skal gjøre det, og sist gang jeg klippet plenen, tok det meg over 2 timer. Arbeid som dette gjør at arbeid med meg selv og i min egen leilighet blir utsatt. Kan jeg få bli fritatt fra å gjøre arbeid i borettslag pga ME?

2: Nabo som hører på høy musikk midt på dagen. Han bryter ingen regler, men kan jeg forlange mer ro pga min sykdom?

Les mer

Avsette styre i borettslag

14. sep 2018 · spørsmål

Bor i et borettslag. Kan en beboer få styret går av? I tilfelle ja, hvordan gjør man det?

Les mer

Ansvar for feillagt vannrør

29. mai 2018 · spørsmål

Pusset opp hjemme og skulle lekte ned taket - traff ett vannrør som er feilplassert, og ikke der i følge tegning. Vannrøret var bare 4 cm i taket. Hadde forhørt meg med tre snekkere på forhånd, alle sa at man burde feste lektene min 4 cm i betongtaket. Må betale egenandel på 15 000 selv om vannrøret er feilplassert, og jeg mener da at borettslag eller forsikringsselskapet til borettslaget bør betale dette, da jeg ikke kan være synsk om hva som er feilplassert og ikke.

Les mer

Bråk utenfor leilighet

29. mai 2018 · spørsmål

Vi bor i blokk og to beboere har satt ut hagemøbler rett utenfor våre vinduer. Det gjelder soverom, kjøkken og bad. De sitter og skravler hver eneste dag og vi hører det selv med lukket vindu og inn gjennom ventiler. Det er en halv meter fra møblementet opp til våre vinduer og vi hører ordrett hva de sier. Vi har et spedbarn og er mye hjemme. Den intense skravlingen plager vettet av oss. De nekter å flytte seg. Her er mange områder en kan sette seg. For eksempel flere felles uteplasser.

Les mer

Kan styret i borettslaget nekte bruksoverlating?

03. mai 2018 · spørsmål

Jeg eier en andelsleilighet i et borettslag. Har ikke opparbeidet botid, og har fått innvilget søknad om bruksoverlating a` § 5-6.2. Dette fordi jeg jobber midlertidig i utlandet. Haken ved godkjennelsen er at styret i borettslaget mitt har påberopet seg retten til å begrense tiden til 3 år, og krever at jeg etter dette må la leiligheten stå tom i ett år før jeg kan søke på nytt! Har de lov til dette? Jeg vet jo ikke per nå om mitt arbeid i utlandet blir 3 måneder eller 20 år!

Les mer

Avslag på dyrehold i borettslag

13. feb 2018 · spørsmål

Jeg har flyttet inn i borettslag hvor det i ordensreglene står at man kan søke om dyrehold. Jeg har søkt om å få ta med katten min - og fikk blankt avslag. Uten gode argumenter. Ønsker hjelp til å få beholde katten. Det bor allerede hund og katt i en boenhet her, og stiller meg spørrende til om det er lov å gjøre forskjellsbehandling. Det står jo at man kan søke om dyrehold. Skal til fastlegen i dag for å få legeerklæring.

Les mer

Hvem er ansvarlig for vedlikehold i borettslagsleilighet?

15. jan 2018 · spørsmål

Jeg har hatt vannskade ved varmtvannsbereder i min borettslagsleilighet. Det står ingenting i borettslagets vedtekter angående egenandelen ved slike skader. Også vedlikeholds- og utskiftningansvaret for vann fra forgreningspunktet er med der. Nå krever styret at andelseier skal betale kr 10 000 i egenandel. Det står kun at andelseier for egen regning skal holde boligen forsvarlig vedlikeholdt. Hva gjør jeg?

Les mer