Borettslag

Innhold

Vedlikehold på garasjeplass

14. feb 2022 · spørsmål

Styreleder i borettslaget har kommet med en skriftlig klage, der han forlanger at jeg skal pusse vekk noen striper med spraymaling som er på veggen til garasjeplassen min. Dette var her før jeg flyttet inn for 14 år siden. Jeg har aldri fått noe klage på dette før nå av vedkommende. Kan han forlange dette? Min sønn flyttet til en leilighet i samme blokk, han driver med oppussing og har noen materialer på sin garasjeplass. Her har han blitt bedt om å fjerne disse. Kan styre/styreleder forlange dette?

Les mer

Hvem må betale for bytte av dør?

11. feb 2021 · spørsmål

Jeg bor i ett borettslag, og inngangsdøren til andelsleiligheten må byttes. Jeg har sett på vedtektene til borettslaget og der står det: 5-2, 3) Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskiftning av termoruter, og ytterdører til boligen. Borettslagsloven §5-12 og ytterdører til bustaden. Styreleder mener at nynorsk bustaden betyr blokk, og da skal beboer betale for bytte av dør til andel. Stemmer det ?

Les mer

Advokathjelp til byggesak

18. aug 2020 · spørsmål

Jeg har blitt veiledet hit av forbrukerrådet. Har en sak med utbygger og borettslag der jeg er blitt urettferdig behandlet. Trenger hjelp med råd og veileding. Jeg blir bare over kjørt i saken av begge parter.

Les mer