Familiegjenforening

Innhold

Hjelp til familiegjenforening

23. okt 2023 · spørsmål

Jeg har en kjæreste som bor i Indonesia, og er fra Syria. Vi planlegger å gifte oss og søke om visum til han, slik at vi kan få leve sammen i leiligheten min. Vi er usikker hva som er beste måten å gå frem på, hva vi bør gjøre? Finnes det en god advokat som kan hjelpe oss med dette?

Les mer

Søknad om familiegjenforening samtidig som separasjon fra tidligere ektefelle

11. sep 2023 · spørsmål

Jeg er en norsk kvinne som er sammen med en marokkansk man. Han er nå under separasjon fra tidligere ektefelle og får mest sannsynlig ikke tillatelse til å fortsatt være i Norge etter separasjonen. Er et mulig for oss å søke om samboerskap når han er under en separasjon? Eller må han være skilt? Vi har et barn på vei og vil helst finne ut om det er mulig for han å bli i Norge.

Les mer

Besøk i påvente av søknad om familiegjenforening

28. jun 2023 · spørsmål

Kan søker komme til Norge på besøk på turistvisum i påvente av behandling av søknad om familiegjenforening (søker fra USA)?

Les mer

Utenlandsk kone mangler statsborgerskap

31. aug 2022 · spørsmål

En europeisk statsborger og hans to barn har bosatt seg i Norge. Han driver enkeltpersonforetak. Hans kone er fra Midt-østen og flyktet til Europa for mange år siden. Hun har ikke statsborgerskap i verken hjemlandet eller det landet hun kom til. Men hun har europeisk id-kort. Hun bor sammen med sin mann i Norge, men drar jevnlig til sitt europeiske hjemland for å kunne være i Norge på korte, lovlige opphold. Siden hun ikke har statsborgerskap noe sted, hvordan søker man da om familiegjenforening?

Les mer

Kompliserte regler for familieinnvandring

20. nov 2015 · artikkel

Utlendingsmyndighetene opererer med mange ulike typer eller kategorier av innvandring. Grunnlaget for behandlingen av søknader er lov og forskrift, samt en rekke rundskriv og retningslinjer. Reglene endres relativt ofte, så det er viktig å være oppdatert. I de aller fleste saker er det skjønnsmessige vurderinger, og skjønnet varierer. For erfarne utlendingsrettsadvokater kan det til tider virke […]
Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

12. aug 2015 · artikkel

Reglene for familiegjenforening når den utenlandske ektefellen har barn fra før, skaper store problemer for flere hundre nygifte hvert år. Problemet kan best illustreres ved et eksempel: En utenlandsk kvinne fra et land utenfor EU planlegger å gifte seg med en nordmann. Hun har en datter fra et tidligere forhold, og ønsker å ta med […]
Les mer