Ekteskap over landegrensene

Innhold

Jeg er norsk og vil gifte meg med en dame fra et annet land, men lurer på hva vi bør gjøre?

11. jun 2024 · spørsmål

Jeg er norsk og vil gifte meg med en dame fra et annet land. Vi har kommunisert på Skype og e-post i et halvt år. Hun besøkte meg i to uker i februar og vi er glade i hverandre. Vi er begge pensjonister. Hun har søkt om visum fra den franske ambassaden siden de gir 1 måneds visum som kan brukes innen EØS-land. Hun har pass og skilsmissebevis. Det har jeg også. Trenger vi noe annet - og blir det komplisert?

Les mer

Inngå ekteskap etter utenlandsk rett

24. mai 2024 · spørsmål

Jeg skal gifte meg i Uganda i sommer og lurer på hvilke dokumenter som må være i orden? Jeg trenger også særeie.

Les mer

Ekteskap og særeie av leilighet

20. nov 2023 · spørsmål

Jeg har en leilighet som har en verdi på ca. 3mill og har et resterende lån på ca. 1.9mill Det vil si at jeg har over 1mill egenkapital i bolig. Jeg giftet meg med en fra Thailand. Jeg betaler alt av utgifter. Absolutt alt! Jeg står som eneeier på bolig 100% Vi ble enig om at vi skulle spare hver for seg til neste bolig vi skal kjøp sammen. Hvis det skulle bli skilsmisse før det. Har hun krav på halvparten av min bolig? Vi har ikke skrevet noen form for avtaler.

Les mer

Gifte seg med kjæreste fra Marokko

15. nov 2023 · spørsmål

Jeg er ei jente på 23 år som vil gifte seg sammen med kjæresten min som er fra Marokko. Vi er i et forhold for 8 år og kjenner hverandre i 9. Han bor nå i Frankrike og studerer der. Må vi søke da om den 6 mnds oppholdstillatelse da eller er det bare å søke direkte å gifte oss. Og hvilken dokumenter trenger vi? Hadde prøvd å finne på Bufdir sin nettside men der står det info fra 4 år tilbake.

Les mer

Tillatelse til ekteskap med utenlandsk homofil partner

14. nov 2023 · spørsmål

Hei! Jeg (norsk kvinne) har en partner (kvinne) som kommer fra et land med hvor homofili er ulovlig. Når man skal gifte seg men en utenlands statsborger må man få tillatelse fra landet de kommer fra, som jeg har skjønt (spesielt med land utenfor EU). Hva om man ikke kommer til å få det på bakgrunn av seksuell legning? Finnes det noen tilfeller hvor man ikke må ha dette?

Les mer

Hjelp til familiegjenforening

23. okt 2023 · spørsmål

Jeg har en kjæreste som bor i Indonesia, og er fra Syria. Vi planlegger å gifte oss og søke om visum til han, slik at vi kan få leve sammen i leiligheten min. Vi er usikker hva som er beste måten å gå frem på, hva vi bør gjøre? Finnes det en god advokat som kan hjelpe oss med dette?

Les mer

Kan jeg søke om skilsmisse når ekteskapet ikke er registrert i Norge?

11. sep 2023 · spørsmål

Jeg er gift i Utlandet (innen EU), og av ulike årsaker er ikke giftermålet registrert i Norge ( mye på grunn av min kones misnøye mot å levere fra seg personlige dokumenter til staten). Er det mulig å starte en skilsmisse ( må jeg også ha separasjon?) fra Norge eller må dette tas i det landet det gjelder? Vi har en felles bolig i Norge, men hun er registrert som utflyttet fra Norge ( hun studerte og bodde her tidligere).Vi har heller ikke felles barn, men hun har en tenåring.

Les mer

Kan indisk ektefelle jobbe i Norge?

19. jun 2023 · spørsmål

Dersom jeg gifter meg med en fra India, kan han komme og bo og jobbe i Norge?

Les mer