Oppholdstillatelse

Innhold

Vår sønn er funksjonshemmet og vi ønsker å få et familiemedlem til Norge for å hjelpe oss

07. feb 2024 · spørsmål

Hei. Vår sønn er tungt funksjonshemmet og vi vurderer søke arbeidstillatelse for min kones bror og kone i Kina. Begge har tilbud om jobb som assistent for sønn 3-4 ganger har vi søkt i Norge uten hell. Konas bror og kone bor i Kina, men kunne tenke seg å komme hit og motta stillingene som assistenter, ide 100% stillingene som er her. Vi har bolig og jobb for dem vi kunne tenke oss å prøve å søke om 2 år først De vil klare seg helt uten offentlig støtte. Er det mulig å få til dette?

Les mer

Hjelp til å søke om oppholdstillatelse

21. des 2023 · spørsmål

Hvor kan man finne hjelp med oppholdstillatelse? Jeg er misfornøyd med hver kontakt jeg har hatt med UDI og får aldri hjelpsomme svar. Virker som ansatte på UDI bare leser fra nettsiden og ikke har peiling om noe. Jeg er australsk og har hatt arbeidstillatelse som sesongarbeider fem ganger. Jeg forsøker å finne en annen måte å være i Norge mer permanent. Søker noen som kan gi spesifikke råd om mine muligheter.

Les mer

Hjelp til familiegjenforening

23. okt 2023 · spørsmål

Jeg har en kjæreste som bor i Indonesia, og er fra Syria. Vi planlegger å gifte oss og søke om visum til han, slik at vi kan få leve sammen i leiligheten min. Vi er usikker hva som er beste måten å gå frem på, hva vi bør gjøre? Finnes det en god advokat som kan hjelpe oss med dette?

Les mer

Kona har fått avslag på oppholdstillatelse

14. okt 2022 · spørsmål

Kona mi og jeg fikk barn ca. 1 uke siden. Et par dager etter fødselen fikk kona mi avslag på familiegjenforening fra UDI søknaden. Og nå har hun fått beskjed om å forlate landet innen slutten av desember. Grunnen til at kona mi fikk avslag er fordi hun er 22 år gammel, og ikke 24 år. Landet hun kommer fra er Nord-Makedonia, og på UDI sine sider så står det at det finnes visse land som får unntak fra 24 års-regelen. Blant de landene, står Nord-Makedonia. Men allikevel, ga de avslag.

Les mer

Jobbe med studentvisum

12. sep 2022 · spørsmål

En student som har visum til slutten av desember og fullførte studier og bestått eksamen i august. Han har allerede et heltidsjobbtilbud og har søkt om jobbvisum. Kan han jobbe heltid etter endt studie og før han får jobbvisum? Eller han får bare deltid på studentvisum selv om studiene er fullført og eksamen bestått?

Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

12. aug 2015 · artikkel

Reglene for familiegjenforening når den utenlandske ektefellen har barn fra før, skaper store problemer for flere hundre nygifte hvert år. Problemet kan best illustreres ved et eksempel: En utenlandsk kvinne fra et land utenfor EU planlegger å gifte seg med en nordmann. Hun har en datter fra et tidligere forhold, og ønsker å ta med […]
Les mer

Arbeidstillatelse – vanskelig å få arbeidstillatelse i Norge

12. aug 2015 · artikkel

Statsborgere fra EØS-land får automatisk oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i Norge i tre måneder. Hvis de søker jobb i Norge, utvides tillatelsen til seks måneder. Fra den dagen de får en jobb, får de etter søknad samtidig oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i fem år. Reglene er strengere for statsborgere fra […]
Les mer