Oppholdstillatelse

Innhold

Kona har fått avslag på oppholdstillatelse

14. okt 2022 · spørsmål

Kona mi og jeg fikk barn ca. 1 uke siden. Et par dager etter fødselen fikk kona mi avslag på familiegjenforening fra UDI søknaden. Og nå har hun fått beskjed om å forlate landet innen slutten av desember. Grunnen til at kona mi fikk avslag er fordi hun er 22 år gammel, og ikke 24 år. Landet hun kommer fra er Nord-Makedonia, og på UDI sine sider så står det at det finnes visse land som får unntak fra 24 års-regelen. Blant de landene, står Nord-Makedonia. Men allikevel, ga de avslag.

Les mer

Jobbe med studentvisum

12. sep 2022 · spørsmål

En student som har visum til slutten av desember og fullførte studier og bestått eksamen i august. Han har allerede et heltidsjobbtilbud og har søkt om jobbvisum. Kan han jobbe heltid etter endt studie og før han får jobbvisum? Eller han får bare deltid på studentvisum selv om studiene er fullført og eksamen bestått?

Les mer

Flytting til Norge og tildeling av identitetsnummer

11. okt 2021 · spørsmål

Kjæresten min skal flytte fra Belgia og starte i en ny jobb i Oslo om en måned. Hun må ha personnummer
for å finne seg bolig til leie, men får ikke personnummer uten å ha adresse i Norge. Hvordan løser utlendinger fra EU dette?

Les mer

Jobbe frilans mens man venter på arbeidstillatelse

20. jan 2021 · spørsmål

I'm currently living in Oslo with my boyfriend waiting for an answer for my visa from UDI (family immigration). I am Canadian who moved to Norway on a work visa and after living with my boyfriend for 2 years, I applied for cohabitation. I was wondering if I can be working as a freelancer/self employment while I wait for my visa. I am an animator and I create digital content. Will i be able to take projects from Norwegian clients and send invoices?

Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

12. aug 2015 · artikkel

Reglene for familiegjenforening når den utenlandske ektefellen har barn fra før, skaper store problemer for flere hundre nygifte hvert år. Problemet kan best illustreres ved et eksempel: En utenlandsk kvinne fra et land utenfor EU planlegger å gifte seg med en nordmann. Hun har en datter fra et tidligere forhold, og ønsker å ta med […]
Les mer

Arbeidstillatelse – vanskelig å få arbeidstillatelse i Norge

12. aug 2015 · artikkel

Statsborgere fra EØS-land får automatisk oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i Norge i tre måneder. Hvis de søker jobb i Norge, utvides tillatelsen til seks måneder. Fra den dagen de får en jobb, får de etter søknad samtidig oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i fem år. Reglene er strengere for statsborgere fra […]
Les mer