Oppholdstillatelse

Innhold

Flytting til Norge og tildeling av identitetsnummer

11. okt 2021 · spørsmål

Kjæresten min skal flytte fra Belgia og starte i en ny jobb i Oslo om en måned. Hun må ha personnummer
for å finne seg bolig til leie, men får ikke personnummer uten å ha adresse i Norge. Hvordan løser utlendinger fra EU dette?

Les mer

Jobbe frilans mens man venter på arbeidstillatelse

20. jan 2021 · spørsmål

I'm currently living in Oslo with my boyfriend waiting for an answer for my visa from UDI (family immigration). I am Canadian who moved to Norway on a work visa and after living with my boyfriend for 2 years, I applied for cohabitation. I was wondering if I can be working as a freelancer/self employment while I wait for my visa. I am an animator and I create digital content. Will i be able to take projects from Norwegian clients and send invoices?

Les mer

Oppholdstillatelse i Norge

14. apr 2020 · spørsmål

Min kjæreste er ukrainsk og har profesjonsstudier i tannlege fra Ukraina. Hun har funnet jobb i Norge som hun skulle starte i til høsten, men nå på grunn av Corona er det usikkert om hun får startet. Hvilke muligheter har hun for å få oppholdstillatelse i Norge? Vi har sett på alt av utdannelse, dokumentasjon osv, men lurer først å fremst på om tannlegegraden hennes gir henne noen flere muligheter og om hun kan søke 6 måneder for å se etter jobb.

Les mer

Oppholdstillatelse som EØS-borger

06. apr 2020 · spørsmål

Jeg er EØS-borger som er oppvokst i Norge med permanent oppholdstillatelse. Jeg dro til utlandet for å studere med planen om å flytte hjem til Norge igjen, med støtte fra Lånekassen. Jeg meldte ikke flytting fordi jeg leste at det ikke var nødvendig som student. Jeg har nå funnet ut at jeg skulle ha søkt om å få flytte og beholde oppholdstillatelsen, nå er det for sent (mer enn 2 år har gått). Hva gjør jeg nå og hva blir konsekvensen? Risikerer jeg å ikke få flytte hjem igjen?

Les mer

Flytte til utlandet med norsk oppholdstillatelse

13. mar 2020 · spørsmål

Eg kommer fra Syria og har permanent oppholdstillatelse i Norge. Eg har fått jobb i Tyskland. Kan eg flytte der og jobbe, eller er det nokre papir må eg levere før eg flytte??

Les mer

Må briter flytte fra Norge pga Brexit?

26. feb 2020 · spørsmål

My partner is from the UK, he has been living in Norway for over 10 years, but end of last year he has lost his job. He is looking for another job, but in the light of Brexit can he be forced to leave Norway if he doesn't find another job soon? If so, how long can he stay?

Les mer

Midlertidig oppholdstillatelse og uføretrygd

07. okt 2019 · spørsmål

Jeg har midlertidig oppholdstillatelse i siste 7 år. Jeg har mottatt AAP i siste tre år, har jeg rett å søke og å få uføretrygd?

Les mer

Uføretrygd og midlertidig oppholdstillatelse

30. sep 2019 · spørsmål

Jeg har midlertidig oppholdstillatelse i siste 8 år, og har fått 3 år AAP. Har jeg rett å få uføretrygd?

Les mer

Kan kjæresten få permanent opphold i Norge?

29. aug 2019 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger med Sør-Afrikansk kjæreste. Vil felles barn gi henne mulighet til permanent opphold i Norge?

Les mer

Kan far søke permanent opphold basert på barna?

09. okt 2018 · spørsmål

Jeg er norsk statsborger og giftet meg med en fra Libanon for tre år siden. Vi har tre felles barn som er norske statsborgere. Vi skal separere oss og hans oppholdstillatelse går ut om to måneder. Kan han søke om permanent oppholdstillatelse sammen med sine barn? Vi skal gå til mekling men jeg ønsker ikke å gi han samvær mer enn annen hver helg. Han tar ikke ansvar og hensyn med tanke på omsorg for sine barn, og det er grunnen til at jeg skal gå fra ham.

Les mer

Familiegjenforening – kompliserte regler for familiegjenforening

12. aug 2015 · artikkel

Reglene for familiegjenforening når den utenlandske ektefellen har barn fra før, skaper store problemer for flere hundre nygifte hvert år. Problemet kan best illustreres ved et eksempel: En utenlandsk kvinne fra et land utenfor EU planlegger å gifte seg med en nordmann. Hun har en datter fra et tidligere forhold, og ønsker å ta med […]
Les mer

Arbeidstillatelse – vanskelig å få arbeidstillatelse i Norge

12. aug 2015 · artikkel

Statsborgere fra EØS-land får automatisk oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i Norge i tre måneder. Hvis de søker jobb i Norge, utvides tillatelsen til seks måneder. Fra den dagen de får en jobb, får de etter søknad samtidig oppholdstillatelse med adgang til å ta arbeid i fem år. Reglene er strengere for statsborgere fra […]
Les mer