Forbrukslån

Innhold

Bankens manglende lånerådgivning

17. jul 2023 · spørsmål

Jeg og min samboer søkte om forbrukslån og fikk innvilget ett lån på 500.000kr Jeg opplyste i søknaden at vi har huslån fra før på 2.6 mill og noen billån. Jeg opplyste om min årslønn på 410.000kr og at min samboer mottok AAP. Vi har 2 barn på under 18 år Ser nå i ettertid at vi sliter med å betale lånet, og jeg mener banken har gitt oss for mye lån. Kan vi be om å få hele/deler av lånet slettet siden banken ikke frarådet oss om å ta opp ett så stort lån? Hvordan går vi fram?

Les mer

Mor har forbrukslån med samboer

04. mai 2021 · spørsmål

Min mor har signert seg opp til to forbrukslån på ca. 700 000 sammen med samboer for å samle samboerens mindre lån. Nå ønsker hun å gjøre det slutt. Er min mor like mye ansvarlig som samboer til å betale ned «felleslånet» og deles lånet på likt når de går fra hverandre?

Les mer

Forbrukslån – lånegiver må sjekke din betalingsevne

05. aug 2015 · artikkel

Ved forbrukslån stilles det som regel ingen krav til sikkerhet, men renten er høy og mange får problemer med tilbakebetalingen. Hvis du har mulighet til å ta opp lån med pant i bolig, kan dette i mange tilfeller være gunstigere enn et forbrukslån. Vurdering fra sak til sak Ifølge finansavtaleloven har banker og andre profesjonelle […]
Les mer